U bent hier: Home » Achtergrond

Abonneer u nu op de Hear+See nieuwsbrief

Naam:
E-mail adres:
Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Hear.nl
Laatste Artikelen

Blog: Nederlandse luidsprekers, heden en verleden

vrijdag 23 december 2011, geplaatst door Hear+See redactie | 53322 keer bekeken

Omdat ik met groot plezier mijn extra set Driade (102) luidsprekers weer eens heb opgesteld en daar opnieuw van onder de indruk raakte, heb ik eens in mijn geheugen gegraven en een globaal overzicht gemaakt van in Nederland gefabriceerde luidsprekers.

Lees meer...

Bose SoundLink mobile speaker. Muziek. Altijd. Overal.

maandag 19 december 2011, geplaatst door Hear+See redactie | 6495 keer bekeken

Je favoriete muziek staat natuurlijk op je mobiele telefoon. Vanaf nu kun je die muziek delen met anderen waar en wanneer je maar wilt, met een geluidskwaliteit die je bij geen enkele andere bluetooth luidspreker vindt. De SoundLink wireless mobile speaker is compact genoeg om overal mee naartoe te nemen, zodat je bij elke gelegenheid de sfeer verhoogt met je muziek.

Lees meer...

AquaSound Wipod: een goede sound in de badkamer

dinsdag 13 december 2011, geplaatst door Hear+See redactie | 8647 keer bekeken

AquaSound introduceert een professionele BadkamerRadio. Nee, geen badeend waar het geluid krakend uit komt of aan een radiootje die je met een zuignap aan de muur kunt plakken; dit systeem, dat de naam Wipod Music Center draagt, is meer dan een radio alleen.

Lees meer...

Audiofanaat: Michiel Romeyn

maandag 12 december 2011, geplaatst door Hear+See redactie | 45908 keer bekeken

In samenwerking met Lust for Life presenteren we elke maand een interview met een bekende audio liefhebber. Deze keer: Michiel Romeyn. Onlangs speelde hij in de miniserie Rembrandt En Ik, waarin hij de rol van de schilder vertolkte. Toch zal de naam van Michiel Romeyn altijd verbonden blijven aan Jiskefet. Daar gaf hij gestalte aan karakters als Oboema, Storm en rocker Tony van Heemschut. Hij is zelfverklaard Beach Boys-fan, maar vindt ook The Black Keys en Rammstein fantastisch. En smaak? Ja, daar valt over te twisten.

Lees meer...

Blog: Relativeren, één keertje serieus

maandag 21 november 2011, geplaatst door Hear redactie | 7246 keer bekeken

Vorig jaar overleed mijn audio maat Leen. Met hem ondernam ik talloze expedities naar bedrijven, beurzen en particulieren. We overlegden alles met elkaar en waren altijd op zoek naar koopjes en verbeteringen. We kenden elkaar heel goed (dacht ik) en konden onderweg naar onze bestemmingen honderduit praten, natuurlijk over audio, maar ook over vele levensbeschouwelijke zaken.

Lees meer...

Audiofanaat: Sander de Heer

zondag 13 november 2011, geplaatst door Hear redactie | 6632 keer bekeken

In samenwerking met Lust for Life presenteren we elke maand een interview met een bekende audio liefhebber. Deze keer: Sander de Heer. Zijn omgeving was in zijn jeugd niet echt ‘music minded’, maar dankzij een dubbel cassettedeck, Hilversum 3 en zelfgemaakte tapes die hij op schoolfeesten afspeelde, raakte Sander de Heer toch in de ban van de muziek. Die liefde laat hij nog iedere dag horen in zijn programma De Heer Ontwaakt op Radio 2. En thuis achter zijn mengpaneel.

Lees meer...

Audiofanaat: Mei Li Vos

dinsdag 25 oktober 2011, geplaatst door Hear redactie | 7548 keer bekeken

In samenwerking met Revolver’s Lust for Life presenteren we elke maand een interview met een bekende audioliefhebber. Deze keer: politica Mei Li Vos. Ze was tot vorig jaar lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Tegenwoordig schrijft, adviseert en spreekt ze over haar specialisaties: de arbeidsmarkt, financiële markten en politiek & samenleving. Ook de liefde voor muziek zit diep, al komt er maar weinig van luisteren met al die werkzaamheden. Die twee dingen gaan namelijk voor haar niet samen. “Muziek is vaak te mooi, het leidt me af.”

Lees meer...

De "bevrijding" van de cd. Ik baal!

maandag 17 oktober 2011, geplaatst door Hear redactie | 8676 keer bekeken

In mijn vorige blog “Het kan verkeren” verhaalde ik over alle audio- en video formaten die ik in mijn inmiddels 60-jarige leeftijd zag langskomen. Ik eindigde met de opmerking dat: streaming audio, lossless audio de huidige en laatste speeltjes van de niet zo audiofiel zijn. Hierop kreeg ik onder andere de volgende reactie: “Hoho.... Dit is serieuze muziek hoor. Wellicht zo genoemd omdat het niet zoveel geld hoeft te kosten? Eindelijk de bevrijding van de cd.”

Lees meer...

Bassist van Moke: iPod, iPhone, iRag, huh?!

maandag 10 oktober 2011, geplaatst door Hear redactie | 6973 keer bekeken

Marcin Felis is bassist in één van Nederlands bekendste bands; Moke. Een introductie is al eigenlijk overbodig, maar voor wie niet bekend is met Moke: ze verzorgen optredens op elk denkbaar festival als Pinkpop en Lowlands, stonden in het voorprogramma van Keane en zijn de vaste band van De Wereld Draait Door. En ja, gadget wereld draait misschien ook wel een beetje door. Er komen steeds meer gadgets, alles heeft weer een andere naam en ja, dan is het niet zo gek dat zelfs Marcin het ook even niet meer weet…

Lees meer...

Sfeerverslag: Test it yourself tijdens het Bose Event!

zondag 2 oktober 2011, geplaatst door Hear redactie | 4295 keer bekeken

Op dinsdag 27 september was het dan zover; het Bose event. De reis er naartoe bleek een voorbode van hoe de dag zou verlopen; de Thalys bracht ons binnen no-time naar de hoofdstad van België! Na een gezamenlijke lunch werden we alvast warm gemaakt met wat ons te wachten stond. Hoe zag die dag er verder eigenlijk uit? 

Lees meer...