U bent hier: Home » Interviews

Audiofanaat: Dennis van der Geest

maandag 19 september 2011, geplaatst door Hear+See redactie | 6177 keer bekeken

In samenwerking met Revolver’s Lust for Life presenteren we elke maand een interview met een bekende audioliefhebber. Deze keer: Dennis van der Geest. Draaide de judoka vroeger als wereldkampioen zijn tegenstanders dol op de mat, tegenwoordig doet hij dat met zijn platen als dj. Zijn muzikale liefde ontpopte zich in de platenkast van zijn vader’s sportschool, waar stapels met disco-lp’s lagen. “Ik heb er nog steeds een zwak voor.”

Het speeltje: Apple iPad
“Ik heb ‘m nu bijna een jaar en vind het een machtig apparaat. ’s Ochtends lees ik er de krant op en ’s avonds luister ik nog even wat nieuwe tracks in bed. Erg handig, de iPad gaat ook vaak mee naar de sportschool. En het geluid is ook heel behoorlijk, maar je moet wel met een hoofdtelefoon luisteren of via je stereo-installatie. Dat boxje stelt niet veel voor.”

Dennis van der Geest
Foto’s: © Marianne van Meel | www.mariannevanmeel.com


Eerste aanraking met muziek
“De Van der Geesten mogen dan wel bekend staan als judoka’s,
de familie van mijn vaders kant is erg muzikaal; ik had verschillende
ooms die aan het conservatorium studeerden. Zelf speelde ik in mijn jeugd saxofoon, maar dat viel op den duur niet te combineren met het judo. De liefde voor muziek bleef echter bestaan. Rond mijn achttiende ben ik begonnen met dj’en. Ik werd aangestoken door vrienden van me, waaronder Marnix Bal die tegenwoordig een mooie carrière heeft als DJ Marnix.”

Eerste plaat
“Mijn eerste singletje dat ik zelf kocht was rond mijn elfde. Dat was Rock Me Amadeus van Falco. Lekker catchy. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat in de sportschool van mijn vader ook veel jazzballet werd gegeven en de danslerares elke maand een stapel lp’s kocht. Dat waren natuurlijk veel dansbare, uptempo nummers. Born To Be Alive van Patrick Hernandez en Relight My Fire van Dan Harman, daar stonden dan dertig vrouwen op te dansen en springen. Ik vond het heerlijk om door die platen te struinen en ik heb er nog steeds een zwak voor. Qua muziek ben ik erg breed georiënteerd. Ik luister veel naar disco en house, maar ook rock en pop kunnen me uitermate boeien.”

Eerste audio installatie
“Bij ons thuis stond vroeger zo’n grote zwarte installatie met versterker, tuner, cassettedeck en platenspeler. Daar heb ik heel wat uurtjes achter doorgebracht! Ik tapete veel radioshows, zoals de Top 40 en daar maakte ik dan bandjes van. Volgens mij is iedere dj ooit zo begonnen.”

Cd, lp of mp3
“Ik krijg nog altijd een nostalgisch gevoel bij de lp. Dat je naar de platenzaak ging met je weinige zakgeld en dan uren aan het luisteren was welke plaat het echt waard was om van dat bedrag te kopen. Een lp gaf me altijd het gevoel dat ik iets bijzonders kocht, iets waarvan er niet veel gemaakt waren. Tegenwoordig draai ik veel digitale muziek, via een usb stick in de cd speler. Ik download alles van iTunes. Wat interessant is, koop ik op cd of plaat. Het is jammer dat de romantiek van het snuffelen in de cd kast daardoor verdwijnt, maar het weegt niet op tegen het gemak waarmee je nieuwe muziek kunt ontdekken. Tegenwoordig kun je vanuit je woonkamer met ieder nummer kennis maken en dat is voor een dj heel handig.”

Belang van een goede hifi set
“Ik vind het erg belangrijk dat ik in mijn gehele huis een goed geluid heb. Daarom hangen er overal kleine boxjes in de muren en plafonds, het merk weet ik zo niet. De belangrijkste muziekbron is voor mij de computer, die is dan ook aangesloten op de luidsprekers. Ik luister veel internetradio of maak even een afspeellijst in iTunes of Spotify. Dat laatste programma heb ik al een tijdje in de smiezen; ik maak onder andere ook playlists voor een sponsor van me die via internet te beluisteren zijn.”

Luistermoment
“Het begint voor mij al in de ochtend. Voordat ik de kinderen naar school heb gebracht, staat er al house op. De jongste deint al met zijn vader mee! Maar ook in de auto luister ik graag naar Pearl Jam Of Radiohead bijvoorbeeld. Meezingen? Alleen als de ramen dicht zijn en ik zeker weet dat niemand mij kan zien of horen, haha!”

Tekst: Paul Gersen | www.lustforlifemagazine.nl  

Er zijn nog geen reacties...

Reageer op dit artikel

Nieuwe gebruiker?

U dient zich te registreren voordat u kunt reageren.

Nu registreren


Verstuur