Audioquest Dragonfly Red

€199,00
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Informeer naar de levertijd

De Audioquest Dragonfly Red is de meest geavanceerde Dragonfly ooit. In tegenstelling tot de voordelige Audioquest Dragonfly Black is de Dragonfly Red in staat zwaardere hoofdtelefoons aan te sturen. Hiervoor heeft de Red 2,1 Volt ter beschikking, tegen 1,2 Volt voor de Black.

 

Heb je een goede hoofdtelefoon, dan hoor je direct waar het verschil met de kleine broer in zit. De Audioquest Dragonfly Red gebruikt een ESS Sabre 9016 DAC-chip die is voorzien van een bit-perfect digitale volumeregeling. Hierdoor is de klank perfect, ongeacht het volume waarop je luistert.

 

Ook leuk: de Dragonfly Red is ook perfect in staat om het geluid van een laptop door te sturen naar een stereo-installatie. Gebruik hiervoor een interconnect van Audioquest met een 3,5mm jack. Aan de stereo-kant heb je de keus uit RCA of ook 3,5mm. Hiermee tover in je in een handomdraai je laptop om naar een hoge kwaliteit streaming-oplossing. We kennen Audioquest natuurlijk vooral als fabrikant van high-end kabels, dus dit soort combinaties klinken uiteraard top.

 

Het mooie van de Audioquest Dragonfly Red is dat je direct aan de slag kunt. Geen gedoe, gewoon inpluggen in je usb-poort en het genieten kan beginnen. Voor gebruik met Android-telefoons is de Dragontail met micro-usb bedacht. Heb je een iPhone, ga dan voor de USB 3.0 Camera Adapter van Apple. Hiermee klinkt de Dragonfly op z'n best én kan je tijdens het luisteren je telefoon opladen.

 

Upgrade

Audioquest heeft het vanaf de 2e generatie Dragonfly mogelijk gemaakt de software zelf te updaten. Hiermee ben je dus voorbereid op de toekomst!

 

Baas boven baas

Er is natuurlijk altijd baas boven baas. In dit geval is dat de Chord Mojo dac. Deze portable dac is de volgende stap als de Dragonfly Red net wat te kort komt. Hiermee heb je niet alleen de mogelijkheid om via usb een signaal binnen te halen, maar ook via optische of coaxiale wijze.

| Rogier 25-07-2018 11:24

Mijn eerste DAC! Ik zocht een upgrade om het geluid uit mijn PC en smartphone een boost te geven om zo het maximale uit mijn (bescheiden) B&W C5 S2 te halen.
De Red is kleiner dan gedacht en zit nu met een OTG kabel en een stukje klitteband aan de achterkant van mijn S5 geplakt. Het is best een acceptabel setje zo om mee te nemen en ik kan mijn telefoon gewoon gebruiken door het ontbreken van rubber bandjes die over het scherm gaan.
Het volume kon ik met de helft terug brengen, wat een power heeft deze Red!
Het geluid heeft nu opeens veel meer 'ruimte' dan rechtstreeks uit de PC en Smartphone. Ook is de 'soundstage' een stuk breder geworden. De bass heeft wat minder power dan voorheen en is veel beter gecontroleerd en in lijn met het geheel.

Al met al zeer tevreden met de Red en zeker voor dit bedrag!

| Henk 25-07-2018 11:20

Ik ben een enthousiate muziekliefhebber met te weinig gelegenheid om thuis te luisteren. Gelukkig kom ik daar wel redelijk aan toe via mijn Samsung S6, waar heel veel geripte CD's op staan. Maar dat klonk ook via goede in-ear systemen altijd maar matig. Ik gebruik nu 2 weken de Dragonfly v2 Red wat heel veel beter klinkt, zelfs met MP3-files: veel meer detail en een veel rustiger en beter doortekend laag, zowel in klassiek, jazz als pop: het klinkt weer als echte muziek zoals het bedoeld is!

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen