Audioquest, maar direct een schot in de roos. De houten earcups zijn gemaakt van "liquid wood", een nieuwe techniek die voor h" />

AudioQuest Nighthawk Carbon

€699,00
Beschikbaarheid: Nabestelling

De Audioquest Nighthawk is de eerste Audioquest hoofdtelefoon. Dat Audioquest hierbij niet over één nacht ijs is gegaan blijkt wel uit de vele details. De liquid wood oorcups, die zwevend opgehangen zijn bijvoorbeeld. Hierdoor is de hoofdtelefoon stevig, licht en zit hij uitzonderlijk comfortabel. Hierbij speelt ook de innovatieve hoofdband een belangrijke rol. Deze band heeft het uiterlijk van een Audioquest kabel en houdt de beide oorcups netjes bij elkaar, zonder daarbij overdreven te klemmen. Tenslotte zijn er de lederen oorpads die mooi afsluiten, maar meer dan voldoende ventileren.

 

De kwaliteit is niet alleen zichtbaar, het is ook duidelijk aan de lange ontwikkeltijd die Audioquest heeft uitgetrokken voor de Nighthawk. Jaren is er gesleuteld aan de hoofdtelefoon, net zolang tot de Nighthawk perfect was. Zo kennen we Audioquest al langer, maar het is verfrissend om te zien dat er nog nieuwkomers in de hoofdtelefoonmarkt zijn die niet voor snelle winst gaan.

 

Met de geluidskwaliteit zit het wel goed. De Nighthawk is een hoofdtelefoon die je niet overdondert met veel bass. Alle tonen zijn perfect afgemeten en worden strak weergegeven. Qua ritme en snelheid behoort de Nighthawk tot de top. Ook de plaatsing van instrumenten in de ruimte is super. Staat de bassist nou links of rechts? Met de Nighthawk is er geen twijfel mogelijk.

 

Uiteindelijk is de Nighthawk niet een ultiem neutrale hoofdtelefoon, maar dat is absoluut geen slechte kwalificatie. Het geluid is warm en soepel, zoals ook een buizenversterker net dat warme brengt wat veel luisteraars verkiezen boven een ultiem neutrale klank. Koppel de Nighthawk aan een neutrale versterker en je haalt er het beste uit, zonder concessies te moeten doen. 

 

De techniek in de Nighthawk is te gaaf om niet apart te vermelden. De drivers zijn gemaakt van biocellulose, een materiaal dat veel sterker is dan de meeste drivers van tegenwoordig. Hierdoor worden ook de hoge tonen veel beter weergegeven. Ook is het hierdoor mogelijk een grote 50mm driver te gebruiken, zonder de vervorming die dat meestal tot gevolg heeft. Het semi-open ontwerp is op unieke wijze uitgevoerd. Geen simpel gaasje, maar een 3D-geprinte diffusor die er voor zorgt dat de juiste frequenties worden gedempt. De drivers kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen, zonder last te hebben van interne reflecties die voor kleuring van het geluid zorgen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen