BMW X5 M en X6 M

BMW heeft de vernieuwd X5 M en X6 M geïntroduceerd. Beide modellen gebruiken de bekende TwinPower V8 met 4,4 liter inhoud. In beide modellen levert de krachtbron 600 pk. In Competition-trim is dat zelfs 625 pk.

Het koppel is minstens net zo indrukwekkend: met 750 nm zul je niet snel om meer kracht verlegen zitten. De sprint naar 100 km/u wordt in 3,8 seconden afgelegd en naar goed Duits gebruik is de topsnelheid begrensd op 250. Zonder begrenzer zit er echter nog wel wat meer in.

Al dat vermogen wordt uiteraard met vierwielaandrijving op het wegdek overgebracht. In dit geval de laatste versie van M xDrive, gekoppeld aan een automaat met 8 versnellingen. Het meeste vermogen gaat standaard naar de achteras, maar in 4WD Sport wordt er nog meer meer vermogen op de achterbanden afgevuurd. Het actieve M differentieel tussen de achterwielen moet er voor zorgen dat dit in goede banen wordt geleid.

Gaaf om te zien is dat beide BMW’s gebruik maken van een grotere velgmaat op de achteras. Vóór meten de velgen 21″, achter is dat 22″. Dit doet denken aan de M3 en M4 CS, die hierdoor nog beter stuurden dan de normale uitvoeringen.

Natuurlijk gaat het bij dit soort auto’s niet alleen maar om snelheid. BMW heeft ook aan de innerlijke mens gedacht door de X5 en X6 uit te rusten met allerlei zaken die het leven aan boord nog comfortabeler maken. Denk aan heerlijke M-sportstoelen, soepel Merino leer en het digitale BMW Live Cockpit Professional dashboard. Ook de Head Up Display is weer in een M-jasje gestoken.

De BMW X5 M en X6 M worden op de autoshow van Los Angeles gelanceerd, die wordt gehouden tussen 22 november en 1 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *