Hifiman

De hoofdtelefoons van Hifiman kenmerken zich door een verslavende sound. Helder, neutraal en vloeiend zijn woorden die te binnen schieten als je naar deze hoofdtelefoons luistert. Of het nou de diepste bass of de hoogste noot is, het klinkt allemaal even strak en ruimtelijk.

Al vanaf de Hifiman 400s is het feest. De kenmerkende Hifiman-eigenschappen zijn direct duidelijk. Ga je een stap hoger naar de 400i dan is direct duidelijk waar de hogere prijs vandaan komt. Wat een sound! Als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteit-vehouding dan is dat zeker de Hifiman HE-400i.

Daarna komt de Hifman HE-560. Daarmee start wat ons betreft de echte high-end. De bass is nu echt lean and mean. Zitten er lage tonen in de muziek dan worden ze zeer overtuigend weergegeven. Zitten ze er niet in? Dan hoor je ook geen brommetje op de achtergrond. Gewoon niets. Zoals het hoort dus! Geen hoofdtelefoon om indruk te maken, maar echt een voor de fijnproevers. Overigens heb je voor de 560 echt een losse hoofdtelefoonversterker nodig. Hij kan wel wat power gebruiken!

Voor een maximaal resultaat heeft Hifiman de Edition X en HE-1000. Beide hebben een vergelijkbare vorm, maar de klank verschilt behoorlijk. Met de Hifiman Edition X haal je de lichtste van de twee in huis, met een bijzonder breed bereik en uitstekende klank. De HE-1000 gaat daar uiteraard nog overheen en weet kracht, souplesse en ruimtelijkheid perfect te combineren.