Fiio F5

€79,00 €64,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Informeer naar de levertijd

Fiio heeft met de nieuwe Fiio F5 in-ears een flinke slag gemaakt. Kwalitatief goede oordoppen maakte het Chinese Fiio al een tijdje, maar met de F5 heeft Fiio echt een overtreffende trap te pakken.In deze prijsklasse is er geen paar oordoppen te vinden met een afneembare kabel, om maar wat te noemen. En wat er altijd stuk? Juist, de kabel.

Over kabels gesproken: er zitten twee kabels in de verpakking. Eentje met een 3,5mm plug en een met een 2,5mm aansluiting. Deze kleinere plug heeft een extra ring waarmee je de beide kanalen (links en rechts) compleet gescheiden aan kunt sturen. Dit zorgt voor minder overspraak en daarmee een betere scheiding tussen het linker- en rechterkanaal. Je hoort dit goed terug in de klank. Meer rust, detail en natuurlijkheid. Wat ons betreft een dikke aanrader! Ook met de "gewone" 3,5mm plug in je player is het geen straf om naar de Fiio F5 te luisteren.

Dit zijn geen neutrale oordopjes, maar hebben in plaats daarvan een meer V-shaped klank. Met andere woorden: iets meer bass en treble dan neutrale oortjes. Dit is alles behalve storend en zeker geschikt voor de meer verfijnde oren. Met de bouwkwaliteit zit het ook wel goed. De oordoppen zijn volledige van metaal gemaakt en zoals gezegd is de kabel afneembaar. De kabel is versterkt en kan behoorlijk wat hebben.

| Jos 24-07-2018 19:18

Bij de aanschaf van een Grado 60e heb ik kennis gemaakt met een FiiO hoofdtelefoonversterker/DAC. Nu maak ik dankbaar gebruik van een X5II, na goede ervaringen met een X3. Ik heb de Grado verkocht en nu de EX1 aangeschaft, makkelijker om mee te nemen en hij zal dus meer gebruikt gaan worden.
Ik ben aangenaam verrast over de kwaliteit. De behuizing is van fraai aluminium, de kabels voelen erg degelijk, er worden 10 varianten rubber dopjes meegeleverd en een mooi opbergdoosje. Het geluid is een stuk ruimtelijker dan mijn Sennheiser cx400 en benadert de Grado, dit geldt ook voor het detail. De klankkeur en natuurlijkheid is beter dan de Grado, de Sennheiser is geen concurent gebleken. Ik heb geen serieuze ervaring met andere oordopjes maar de EX1 lijkt mij veel kwaliteit voor niet te veel geld.
De bovenstaande ervaring is met de X5II en met WAV 96/24 bestanden geript via DBPoweramp.

| Hypnoz 24-07-2018 19:13

Cool

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen