Fiio K5

€139,00
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Informeer naar de levertijd

De Fiio K5 is een mooi staaltje engineering van de dames en heren van Fiio. De K5 is als een spin het web. Gebruik je alleen de K5, dan maak je gebruik van een uitstekende versterker die ook nog eens flink wat vermogen kan leveren. In de hoogste gain tot wel 1,7 watt! Daarmee zijn zelfs de zwaarste en meest lastige hoofdtelefoons zonder een centje pijn aan te sturen tot flinke niveau's. Power is natuurlijk niet alleen een hoog volume. Ook de controle die hiermee gepaard gaat is een dikke plus.

Gebruik je een Fiio audiospeler? Dan is dit bijna een must-have. Met een K5 op je bureau ontketen je heel wat moois. Je kunt je Fiio audiospeler in de K5 opladen, synchroniseren met je muziekbibliotheek én je kunt je audiospeler als DAC gebruiken. In dat laatste geval loopt het signaal via de K5 naar je audiospeler, gebruik je de fantastische versterker in de K5 en benut je beide apparaten dus volledig. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om een grote hoofdtelefoon op je werkplek te gebruik. Ga je er van door? Dan pak je je Fiio player volgeladen uit de K5, sluit je je favoriete in-ears aan en het genieten kan beginnen.

De integratie met Fiio spelers is goed voor elkaar. Heb je je speler in de dock staan en zet je de K5 uit? Dan schakelt je speler ook automatisch uit.

Hoe je de K5 gaat gebruiken is persoonlijk, maar alles is mogelijk. Vast staat wel dat je hiermee een ontzettend veelzijdig apparaat in huis haalt waar je jaren plezier van zult hebben. De grote volumeknop aan de voorzijde werkt heerlijk soepel en de gebalanceerde uitgang aan de achterkant maakt dat je ook nog eens een hoogwaardig signaal naar bijvoorbeeld je stereoset kunt sturen!

| Jeroen 25-07-2018 11:36

Na afgelopen zomer een X3 gen II gekocht te hebben luister ik voor het eerst in jaren met echt plezier muziek. Vergeleken met MP3 en MP4 klimken Flac en DSD toch echt veel beter. Toen ik in september de aankondiging van de K5 las dacht ik die ga ik volgen. In februari was het dan eindelijk zover : ze waren onderweg. Na een mailtje kreeg ik snel antwoord van Erik dat ze rond de 10e binnen zouden komen. Nu het echt concreet werd kon ik me er verder in gaan verdiepen, wilde ik het gemak van de dock in combinatie met de extra versterking of zou ik voor een mobile versterker gaan. Deze vraag ook via de chat aan Erik voorgelegd welke adviseerde om voor thuis voor de K5 te gaan. Hierop de K5 besteld en net als met de X3 gen II had ik mijn K5 de volgende dag reeds in huis. Het pakje was keurig verpakt in een doos met kunstof airbags en de K5 was keurig gesealed in plastic wrapping. De verpakkingen van Fiio lijken wel wat op die van Apple, strak, clean en netjes. Eerst krijg je het doosje met de losse voeding en vervolgens de handleidingen, kabels, voetjes en verloopstekker van 6.3 mm naar 3.5mm plug (erg netjes dat deze meegeleverd wordt) Dan volg een ssort kunstof grip welke om de eigenlijke K5 zit zodat je deze eenvoudig uit de doos kunt trekken, slim gedaan! De K5 is aan de voor en achterkant beschermt met op maat gemaakte foam kussens. Na het lezen van de instrukties de adapter aangesloten aan de K5 en mijn X3 in de dock gezet. DIt vergde enige handigheid en iets meer kracht dan ik verwacht had. De usb aansluiting in de dock heeft een vrij stugge veer. Het makkelijkst gaat het als je je speler eerst rechtop op de usb dock zet en vervolgens kantelt en naar beneden drukt. Op deze manier is hij altijd juist uitgelijnd Nu kwam het spannende moment de K5 voor het eerst aan te zetten... De fraaie potmeter met metalen kap is ook aan uit schakelaar. Draai deze naar rechts en de K5 gaat aan en de oplichtende ring wordt kort rood, na een paar seconden wordt deze blauw en gaat je speler ook aan. De speler merkt dat hij in de dock zit en vraagt op OK te drukken.
Als je de K5 uitzet gaat je speler ook uit na een countdown, gedurende deze kun je op een knop drukken en blijft je speler aan. Als je je speler op verdergaan hebt ingesteld gaat deze bij het aanzetten vande K5 verder spelen vanaf waar je gebleven bent, handig!
Nu het belangrijkste het geluid. Howel ik hem in eerste instantie voor de dock gheb gekocht ben ik verrast over hoe het geluid toch nog mooier wordt bij gebruik van de K5.
De soundstage wordt breder, het geluid zit minder tussen je oren en de ruimtelijkheid is ook beduidend groter. Ook hoor ik veel nummers kleine details die ik nog niet eerder gehoord heb. Ik gebruik het in combi natie met mijn Sennheiser Momentum over the ears en deze schittert echt, heel neutraal met diepe en loeistrakke bas, fijn midden en niet overheersend hoog. kortom ik ben erg tevreden en geniet met volle teugen. Ik kan de K5 van harte aanbevel zeker als je een dockbare Fiio speler hebt. Als laatste nog een compliment aan HDPHNS en Erik voor de hulp en snelle service.

Jeroen

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen