Grado eGrado

Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Informeer naar de levertijd

De eGrado is het goedkoopste model van Grado, maar klinkt zeker niet als een goedkope hoofdtelefoon. Nou zijn wij sowieso fans van Grado omdat ze zo lekker normaal zijn gebleven en de eGrado is geen uitzondering. Maar let op! Ondanks het uiterlijk dat perfect past bij een Ipod is dit niet de zoveelste Ipod-accessoire. Het geluid is vol en gedetailleerd en zal je niet vermoeien, hoe lang je ook luistert.De eGrado is de opvolger van de Grado iGrado die inmiddels niet meer leverbaar is. De iGrado was de eerste nekband hoofdtelefoon van Grado en klinkt nog steeds niet verkeerd. De eGrado gaat echter wel een stapje verder en is net zo duur.  

Design

Het design van de eGrado is een beetje apart. Waar traditionele hoofdtelefoons met een band op het hoofd rusten, hangt de eGrado aan je oren met de band in de nek. Deze manier van dragen heeft meerdere voordelen. Zo blijft de Grado eGrado bijvoorbeeld beter zitten tijdens het sporten. De geluidskwaliteit is zoals we van Grado gewend zijn. Levendig en vol met detail. Erg fijn. De zachte oorkussens drukken door het nekband-ontwerp niet erg hard op je oren, dus de hele dag van de eGrado genieten is geen enkel probleem.  

Geluid

Met de klank van de eGrado zit het wel goed. Net als bij de iGrado en andere Grado hoofdtelefoons is het een levendige klank, die behoorlijk ritmisch en gedreven over komt. Grado is bij uitstek een merk wat goed uit de verf komt bij akoestische muziek, instrumenten klinken bij Grado net wat "echter" dan bij andere merken. De eGrado is hierop geen uitzondering.    Wil je net iets meer en tevens een iets gewoner model, dan is de Grado SR60e bij uitstek geschikt. Niet heel veel duurder, maar qua geluid weer een stap verder.

| Knaai 25-07-2018 14:19

De iGrado klinkt voor zijn geld geweldig! Ben inmiddels naar de Grado sr 80i overgestapt en dat klinkt toch weer een stuk voller (vooral de bas) en ruimtelijker. iGrado is handig in gebruik bij ipod of iphone. De bouwkwaliteit is naar mijn idee redelijk; het snoertje is niet geweldig sterk en ik ben alwaar aan mijn derde toe. Ook de aanhechting bij de oorkussens geven het na een tijdje op met een draadbreuk tot gevolg. Daarbij moet ik zeggen dat ik de iGrado vooral buitenshuis in trein, lopend en op de fiets gebruik waardoor er ruwer mee om gegaan wordt.

| Ad 25-07-2018 14:17

Via mijn pc en de D10 Cobra DAC (iBasso Audio) hoofdtelefoonversterker krijg ik een geluid dat warm en vol is met een uitstekende basweergave. Ik vind dit dus top (zo ook mijn dochter). Wellicht toch maar eens tweede aanschaffen. Prijs/kwaliteit is een dikke 10.

| mandolineman 25-07-2018 14:17

Er is voor dit geld en zelfs niet voor het dubbele geen koptelefoon die je ipod zo goed laat klinken als de igrado. Ik ben verslaafd aan het geluid. Alle frequencies en alle muziek stijlen komen goed tot hun recht. Soms lijtk het alsof er een ingebouwde subwoofer inzit,. Het enige nadeel is de nogal dunne en krakkemikkerige kabel waardoor bij veelvuldig gebruik er snel kabel breuk ontstaat. Dit komt wellicht omdat ik er mee sport, de koptelefoon altijd in mijn tas heb, thuis veel gebruik en er soms mee in slaap val. Als ze hier iets meer aandacht aan hadden besteed en de prijs desnoods iets hoger hadden gemaakt dan hoefde ik niet elk ander half jaar een nieuwe te kopen en zou het zonder moeite de allerbeste ipod koptelefoon allertijden onder de 300 euro kunnen zijn.

| Activa 25-07-2018 14:16

Ik heb er lang over gedaan, over de keuze van een hoofdtelefoon voor mijn portable (minidisc en soms mp3-player). Gezien de i Grado zowat overal als beste uit de testen komt kon ik moeilijk aan deze voorbij gaan. Het draagcomfort is na enig geklooi (ik ben briller en dan is het even prutsen om alles op de juiste plaats te krijgen) van aanvaardbare kwaliteit maar niet zijn sterkste punt. Het geluid echter wel, dat is gewoon TOP, aan deze prijs is er geen betere te krijgen. Je weet niet wat je hoort als je hem de eerste maal beluiserd bas, mid, hoog het zit allemaal zo onwaarschijnlijk juist. Nergens agressief of dominant . Klein nadeeltje is dat hij een beetje geluid lekt in beide richtingen maar dat is zowat eigen aan alle hoofdtelefoons van het open principe.
EEN DIKKE AANRADER!!!

| AJ 25-07-2018 14:15

Er zijn heel veel portable koptelefoons te koop tegenwoordig die heel goed klinken. Totdat je ze met deze Grado vergelijkt.... hele vakantie liggen luisteren naar de IPod, aangesloten op de Viio E7 en deze Grado. Ben zelf Hi End liefhebber maar dit setje is exact wat je bij je moet hebben.
Echt een super hoofdtelefoon!

| TomK 25-07-2018 14:14

Ik las op muziekforums heel veel goeds over deze koptelefoon, en was blij hem bij hifi to go te vinden. (niet veel winkels in nederland hebben grado headphones)

het geluid is geweldig vergeleken met wat ik gewend was (sennheiser pmx 60)

een mooie bas, die wel duidelijk is, maar niet teveel opvalt of irritant word. de geweldige soundscape viel me ook op, je kunt elk instrument duidelijk horen, en je hoort ook goed waar het geluid "vandaan komt"

verreweg de beste van de portable headphones die ik heb gehad/beluisterd, kopen dus!

| Martin D. 25-07-2018 13:37

Ik had reeds een grado ms1,maar ook deze igrado heeft een heerlijk geluid,ondanks dat het nog even duurt voor dat hij ingespeeld is. Een aanrader.

| martin d 25-07-2018 13:35

Reeds een aantal weken in bezit,maar het geluid dat de grado in huis heeft is gewoonweg super.
Alles wordt gedetaileerd weergegeven.De bas is warm en voldoende aanwezig zonder storend te worden.
DE mid en hoge tonen worden zuiver weergegeven.
Maar dit geldt voor alle grado producten.Ben reeds in het bezit van een ms1,en ook hier geldt hetzelfde.
Een goede koptelefoon nodig? Grado is het advies.

| Matje 25-07-2018 11:15

Mijn exemplaar had last van een ratel dus die had ik dankzij de goede service omgwisseld voor een grado 80e. Andere reviewers hebben hetzelfd probleem met hun eGrado. De 80e heeft betere kwaliteit kabels en hoger draagcomfort. Ook niet onbelangrijk. Het geluid is subliem van de 80e.

4.8 sterren gebaseerd op 9 beoordelingen