Grado GR10e

€459,00
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Informeer naar de levertijd

De Grado GR10e is een paar oordoppen in de puurste Grado traditie. Geen gedoe, gewoon goede oordoppen. Ga je voor de Grado GR10e, dan ga je voor een heerlijk levendig en ritmisch geluid.  

De klank

De Grado GR10e is de opvolger van de inmiddels bejubelde Grado GR10. De lijn die hiermee is ingezet wordt met de GR10e mooi doorgezet. Het ietwat gruizige geluid is in deze generatie volledig verdwenen. Gebleven is het levendige karakter, een kenmerk van echte Grado hoofdtelefoons. Stil zitten zal je niet snel lukken met deze oordoppen, dat is wel duidelijk!

| Putty10 25-07-2018 12:56

Ik gebruik deze oordopje sinds 2 weken.

Uiterlijk/gewicht/wendbaarheid: De oordopjes zijn klein en wegen praktisch niets. Als je ze eenmaal goed in je oor hebt zitten, vergeet je na een tijdje dat je ze in hebt, behalve het geluid dan natuurlijk. Door dat ze zo klein, dun en lichtgewicht zijn, voelen ze best wel fragiel aan. Je krijgt 3 oortips met 3 standaard maten (S, M, L). Bij mij waren ze alle 3 te klein en pasten ze dus niet goed in mijn oor. Gelukkig had ik nog veel meer oortips van mijn oude oordopjes over en die gebruik ik dan nu ook. Blijkbaar heb ik een maat XL nodig.
Verder komen deze oordopjes in een klein doosje en zit er helaas geen bescherm tasje/hoes bij. Gezien de fragiliteit van deze oordopjes, was een bescherm tasje bepaald geen overbodige luxe geweest.

Geluid: Ik luister voornamelijk Techno muziek en dan uitsluitend live sets van DJ's die ik download en op mijn iPod zet. Eerste week was het geluid even wennen. Als een Techno liefhebber hou ik wel van een dikke bass en mijn oude oordopjes Monster Turbine Pro Copper Professionals hadden dat. Deze Grado GR10 heeft dat minder, maar er is wel een grote maar. De live sets wat ik download hebben voornamelijk 192kbps kwaliteit. Soms zit er ook een originele 320kpbs set tussen en dan komt de GR10 pas echt tot leven. Loepzuiver en een dikke bass!

Ik weet dat de Monster Turbine Pro Copper Professionals juist op een dikke bass gericht zijn en daarover klagen ook sommige mensen en na 2 weken ben ik gewend aan het geluid van mijn GR10 en de soms minder dikke bass bij wat lagere kwaliteit muziek bestanden.

Conclusie: Al met al ben ik dik tevreden met de GR10. Als je puur en alleen voor de bass gaat, zijn er waarschijnlijk andere oordopje die dat beter kunnen bieden, maar als je iemand bent die met iemand minder genoegen kan nemen, dan zijn deze oordopjes uitstekend. Luister je alleen naar muziek met de beste kwaliteit zoals 320kbps, dan ga je echt watertanden als je het geluid van de GR10 hoort.

| jpbogers 25-07-2018 12:28

Ik ben al jaren verliefd op "de grado sound". Ik hou niet van basserige brij (lees Sennheiser sound), maar wel van heldere muziek alsof je zelf in de kamer zit. De soundstage voor deze kleine in-ear dopjes is verbluffend en de geluidskwaliteit benadert het geluid van de Grado RS1, zelfs rechtstreeks uit een iPad.
Een fantastisch product, maar wel voor mensen die houden van heldere muziek zonder teveel bass....

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen