Hoofdtelefoonversterkers

Een hoofdtelefoonversterker klinkt misschien als een overbodige luxe, maar is dat zeker niet. Als je van muziek houdt in ieder geval! Of je nou een iPod, telefoon of computer gebruikt om muziek af te spelen, een koptelefoonversterker verbetert het geluid enorm.

In de meeste apparaten zijn de versterker en dac een sluitpost. Het mag niet teveel kosten en dat hoor je. Het resultaat is een matige geluidskwaliteit zonder diepte en klankkleur. Hou je van een plat geluid zonder emotie? Stop dan met lezen. Wil je een geluid dat zo dicht mogelijk de live-belevenis benadert? Waarbij je instrumenten hoort, voelt en de artiest bijna ruikt? Dan moet je zeker eens een hoofdtelefoonversterker proberen!

Net als hoofdtelefoons zijn ook hoofdtelefoonversterkers er in alle soorten in maten. Van de Fiio A1 van €35 tot en met de Chord Dave die 300 keer zo duur is en alles daar tussenin. Als je moet kiezen is het belangrijk om te weten of je alleen een versterker nodig hebt of ook een dac (die het digitale signaal omzet in een analoog signaal dat je versterker begrijpt). Als je bron digitaal is heb je altijd een dac nodig. Alleen bij een analoge bron (platenspeler of tape) is dat niet nodig. Je kunt dus ook veel voordeel behalen door je dac te verbeteren!

De meeste populaire versterkers hebben ook een ingebouwde DAC. Deze dac/amp combinaties zijn uiterst geschikt als een alles-in-één oplossing. Een hoofdtelefoonversterker met DAC hoeft niet duur te zijn. Onze meest voordelige dac/amp is de Fiio K1.