Onkyo DP-X1

22.30

De Onkyo DP-X1 is een op Android gebaseerde audiospeler van uitzonderlijke kwaliteit.

Laatste update op 2 december 2023 02:56
Categorie:

Beschrijving

De Onkyo DP-X1 is een op Android gebaseerde audiospeler van uitzonderlijke kwaliteit.

Wat is dit een gave speler. De Onkyo was met zijn adviesprijs van €799 geen goedkope speler, maar tegen deze scherpe prijs is het echt een no-brainer geworden. Een gelikt alternatief voor de Fiio X5. In vergelijking met de Fiio is deze Onkyo DP-X1 een stuk verder doorontwikkeld. De behuizing en form-factor zijn wat dat betreft een goede indicatie hiervan.Leg beide spelers naast elkaar en je ziet direct waar het prijsverschil in is gaan zitten. Deze Onkyo lijkt wel gemaakt uit een brok graniet, zo degelijk voelt de speler aan. Net als de concurrentie heeft de DP-X1 twee slots voor geheugenkaarten en draait de speler op Android. Het installeren van apps zoals Spotify of Tidal is daardoor een fluitje van een cent.

Balanceren

Net als zijn tegenstrevers heeft de Onkyo DP-X1 een gebalanceerde 2,5mm uitgang. Er komen steeds meer gebalanceerde hoofdtelefoons op de markt en met een goede reden: het klinkt toch weer een beetje beter. 
Naast de gebalanceerde uitgang is de Onkyo uiteraard ook voorzien van een uitgang voor de gewone 3,5mm jackplug van je hoofdtelefoon.

Gebruik

De Onkyo DP-X1 is een fijne speler in het dagelijks gebruik. Degelijk, snel en duurzaam zijn woorden die direct te binnen schieten. De DP-X1 is geen kleine speler, maar het iets grotere formaat past goed bij een speler in deze klasse. Hij ligt goed in de hand en de behuizing is mooi strak afgewerkt.
Bij het openen van de verpakking valt op hoeveel zorg overal aan is besteed. Dat gevoel blijft, ook na een middag luisteren. Er staan genoeg apps op de Onkyo om snel aan de gang te kunnen en via de Google Play Store is het erg makkelijk nieuwe apps te downloaden. Onkyo heeft de meest gebruikte apps ook nog eens handig toegankelijk gemaakt via een lijst met snelkoppelingen, waardoor het instellen van de speler binnen een paar minuten is gedaan.

Geluid

Want daar gaat het natuurlijk om bij een speler in deze klasse. De Onkyo DP-X1 stelt ook op dit gebied niet teleur. Heerlijk smooth is misschien nog wel de beste omschrijving. De X1 is geen keiharde rocker, maar dat verwachten we ook niet in deze klasse. Beheersing en finesse staan wat dat betreft hoger op de lijst. Het maakt deze Onkyo een fijn apparaat waar je direct vrienden mee bent.