RHA T20

€159,00
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Informeer naar de levertijd

Topmodel van RHA en dat hoor je! De RHA T20 is het perfecte paar oordoppen. Compact, van metaal dus zeer stevig en met een heerlijke klank.

| Niels 25-07-2018 11:03

Sinds kort heb ik de rha t20 in bezit en gebruik deze in combinatie met de audioquest dragonfly black en tidal hifi. Ik zal deze review simpel houden.

Om te beginnen met het comfort, vind ik de filter tevens het gedeelte dat zich in de oorgang bevind vrij dik. Druk je de oortjes dus wat verder de oorgang in, dan zal dit na een tijdje pijn doen, bij mij tenminste, en komen ze vanzelf weer terug. De extra veel bijgeleverde dopjes zijn vrijwel allemaal even groot. De schuimrubberen dopjes zijn erg groot en hard, en passen moeilijk in de oren. Ook deze zijn maar in 1 maat. Beetje jammer. De patent pending oorhaken zijn prima, blijven goed in vorm zitten, geen last van. Verder is de afwerking van de kast goed, geen scherpe randen of iets dergelijks, en voelen ze heel waardevol aan.

Het geluid is weinig op aan te merken. Met de referentie filters erop heb je een erg helder gebalanceerd V-Shaped geluid. Geen overrompelende lows en pijnlijke highs, en uitdagend genoeg voor alle soorten muziek.
Als je de voor jouw geschikte dopjes gebruikt, is de geluidsisolatie ook uitstekend. Ik rijd vaak op de scooter, maar hoor het geluid van de moter maar een heel klein beetje.

Ik ben er tevreden mee, en voor deze prijs echt een aanrader voor als je opzoek bent naar wat meer hifi IEM's.

| Jerry 25-07-2018 10:54

Deze IE heb ik ondertussen al een half jaar en ben er nog steeds tevreden mee. daarnaast is het af te raden om hem te vergelijken met een Sennheiser of andere high end headphone, wat ik dus wel heb gedaan. Hierbij is te merken dat de noise level (ruis onder de 0 dB) hoorbaar is waardoor ik het geluid een 4 geef in plaats van een 5.
Deze IE is even wennen omdat de kabels over je oren gaan, maar zodra hij goed zit kan je ze heel lang dragen. Het nadeel is dat ze vrij diep in je oren zitten waardoor je oren met de tijd dat je ze gebruikt droog en een beetje branderig aanvoelen en daarom een 4 voor het comfort.
De bouwkwaliteit is niks over te zeggen, behalve dat ik liever een L shaped plug zou hebben gehad ipv een rechte plug, deze steekt best wel uit als je hem met je mobiel of mp3 speler gebruikt en kan snel eruit worden getrokken als je je mobiel uit of in je broekzak wilt halen.

Kort gezegd zijn er wel een aantal verbeterpunten voor deze koptelefoon, maar omdat RHA een vrij nieuwe producent op de audiomarkt is is het vrij logisch dat ze nog niet zoveel ervaring hebben als de grotere producenten zoals sennheiser, bose etc en zou je bij deze merken kwalitatief betere producten vinden.

Dit product raad ik alleen aan als je op zoek bent naar iets wat functioneel is, als je echt voor geluidskwaliteit zoekt is het beter om verder te zoeken.

4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen