Soundmagic E10

€39,99 €37,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: Informeer naar de levertijd

Met de Soundmagic E10 haal je iets heel speciaals in huis. Deze oordoppen klinken niet alleen geweldig, ze zijn ook erg stevig dus je kunt hiermee weer jaren vooruit! De E10 is een van de nieuwste modellen van Soundmagic en je kunt direct zien dat hier alle beschikbare know-how in is gestopt.

Van de volle bass tot het heldere hoog, de lage, midden en hoge tonen zijn perfect in balans. Muziek klinkt hierdoor precies zoals het door de muzikant bedoeld is, zonder overheersende tonen. Alle kleine details worden perfect weergegeven waardoor je je bij een live-concert waant. De Soundmagic E10 is hierbij niet te lief en kan goed knallen, perfect dus!

De kabel is gemaakt van sterk maar zacht rubber en is zoals alle oordoppen van Soundmagic is het rechter oordopje te herkennen aan de rode ring.

De Soundmagic E10 kopen in Nederland? Dan moet je bij ons zijn!

Soundmagic E10 Reviews

"[..] exceptional for the money, and the new affordable choice for those looking to upgrade those bundled buds" - What Hifi?

"I can really recommend the Soundmagic E10 if one’s looking for a natural, dynamic, non-fatiguing sound signature." - Anything but iPod

"We were particulalry inpressed with the audio quality and the bass response, while the slick design and colour options, along with the handy cable clip also add to the package." - Pocket-lint

 

In de verpakking

  • Single-flange oortips (S, M en L)
  • Bi-flange oortips
  • Opbergtasje
  • Shirtclip
| Luuk 25-07-2018 14:10

Deze oordopjes voor kerst gehad, ze bevallen echt super. Hiervoor had ik oordopjes van sennheiser en dat waren echt stukken minder goede oordoppen. Het geluid van deze Soundmagic is veel helderder.

| Maarten 25-07-2018 14:09

Vergeleken bij mijn vorige doppen (CX 300-II) die ik al erg goed vond, zijn deze E10's nog een stap beter en niet duurder. Heerlijk helder geluid zonder schel te worden. Elk detail in de muziek komt door alsof je naar een goede HIFI-set zit te luisteren. Qua gebruiksgemak vind ik een asymmetrisch snoer fijner, maar daar tegenover staat dat er 6 paar rubberen tips bij zitten. Ik heb nog nooit zoveel keus gehad. Absoluut een aanrader voor HIFI liefhebbers. Ze zijn niet voor niets al 2 jaar categoriewinnaar bij Whathifi (http://www.whathifi.com/review/soundmagic-e10)

| Kelvin 25-07-2018 14:06

Hallo,
Ik heb de earphones hier nou ongeveer 6 maanden geleden gekocht en ik ben erg tevreden. De earphones zijn goed afgewerkt en zitten goed in je oor. Verder krijg je een stuk of 6 extra earpads erbij om te wisselen (nog niet gebruikt). Op de dag zelf heb ik de earphones met allemaal genres geluisterd. En eigenlijk klinken de oordopjes altijd wel goed. De hoge tonen klinken heel helder en de bass voel je helemaal in je oor. Omdat Soundmagic nog niet zo bekend is kunnen goed martiaal afleveren voor een zacht prijsje! zeker een aanrader!

| Ramon 25-07-2018 14:04

Heb deze SM E10 bestelt, omdat ik aan het twijfelen ben om mijn originele kabel van de IE8 ( Sennheiser ) te vervangen of te repareren. Het geluid is natuurlijk volledig anders dan ik van de IE8 gewend ben, maar zeker positief te noemen.
Deze zijn een stuk neutraler ( Sennheiser is warmer in de bas regio en de rest ), maar o wat kunnen de dopjes het geluid goed weergeven, drums zeer strak ( Tool : Lateralus op 96/24, na ja op i-phone 44/24 :) ), klassiek vivaldi ook flac en zeer gedetailleerd, zoals gezegd even wennen aan het klinische, maar voor € 40.- 1 woord : GEWELDIG !
gevolchten snoer: lekker, gaat daardoor langer mee.
tipjes: misschien toch maar een comply foam proberen ( is op Sennheiser geweldig ) LOL, ik begin echt te tijfelen of ik € 50.- moet investeren in de IE8.
Geweldig geluid, en ze moeten ook nog eens inbranden.

| Marco 25-07-2018 14:04

Onlangs deze dopjes gekocht na het lezen van een reeks goede reviews in oa What Hifi.
Ik bezit de Sennheiser cx300-II ook en heb deze dan ook uitvoerig vergeleken met de E10.
Het viel meteen op dat de E10 een betere kwaliteit hoog levert dan de CX300 terwijl het laag ongeveer vergelijkbaar is.
De bouwkwaliteit van de E10 is een stuk beter dan de CXen (metaal tegenover plastic) en er zit een ruime hoeveelheid tips bij.
Ook de kleine kledingclip is erg handig.
Minder handig vind ik de 3.5mm aansluitplug. Deze is niet haaks maar recht waardoor deze nogal uitsteekt bij mijn mp3speler.
Het snoer naar de oordopjes is voor zowel links als rechts even lang. Bij de Sennheiser is het snoer naar het rechterdopje langer. Persoonlijk vind ik dat laatste handiger, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.
Al met al een goede kwaliteit dopjes met een verfijnder 'hoog" dan de cx300 en een goede bouwkwaliteit.
In Nederland alleen te verkrijgen via deze webhop of via amazon.de maar de laatste is iets duurder en dan komen de verzendkosten er nog bij.
Bij hdphns.com is verzending gratis.... dus dan is de keus snel genaakt.

| Richard 25-07-2018 14:01

Nadat mijn Senheiser CX 400 II doppen na 1 jaar stuk gingen (linker oordop gaf ineens geen geluid meer) was ik klaar met dat zogenaamde kwaliteitsmerk.
Daarvoor heb ik 5 jaar een setje sony In-Ears gebruikt, maar die vond ik niet zo best klinken.
Deze Soundmagic's heb ik gekocht op de eerder geplaatste reviews.
Met name de stevigheid en geluidskwaliteit spraken me aan.
"made in China" deed me in eerste instantie een beetje twijfelen, maar die is geheel weggenomen door de kwaliteit van deze in-ears.
Ik heb ze nu een maand gebruikt en ik moet zeggen dat de detaillering in het geluid veel beter is dan bij de eerder genoemde senheisers.
Het laag is strakker en met name het middengebied zorgt voor een volledige 360 graden weergave.
Online bestellen is makkelijk en was 1 dag later geleverd. Via de mail netjes op de hoogte gehouden waar de zending zich bevond.
Kortom; Aanrader!!!

| Kurt D 25-07-2018 13:59

Vorige Sennheiser dopjes dienden vervangen te worden. Links was stuk (door ruk aan kabel helaas). Kwaliteit was voor 50 EUR destijds een revaltie t.o.v. de standaard dopjes bij I-pod. Lang gezocht, héél veel reviews gelezen ... Tijwfel tussen teruf Sennheiser cx300 (grootste kritiekpunt overal was bouwkwaliteit tov prijs) of Creative (zeer goede review (zien exact zelfde uit als m'n sennheiser), maar ook matige bouwkwaliteit.
Uiteindelijk zeer lovende kritiek gehoor over deze Soundmagics. Was me totaal onbekend. Zoeken waar te kopen en hier uitgekopen. Geweldige service !
Zéér tevreden ook over dopje. Qua klank zeker en vast pakken beter dan Sennheiser en pak goedkoper ! Heb hier nog een zeer goed setje dopjes liggen van Teufel (99 EUR) en eigenlijk liggen ze héél dicht bij elkaar.
Draag comfort is uitstekend. Draag ze elke dag min. 1/2 uur aan een stuk ...
Ben uiterst tevreden met deze keuze ! Aanrader !

| Willy 25-07-2018 13:58

Bedankt voor de goede service.
Ik ben zéér tevreden over mijn aankoop en het betere geluid dat mijn Soundmagic E10 weergeeft bij diverse stijlen van muziek. "blues ,rock,india vibes,reggea,60s,Cuban vibes enz.....

Thank you Willy.

| Panda 500 25-07-2018 13:57

Ik bestelde voor het eerst een in-ear hoofdtelefoon, en koos de SoundMagic E10, voortgaande op positieve internationale reviews. Ik blijf echter de voorkeur geven aan on-ear phones, want ik blijf het in het oor zitten toch een vervelend gevoel vinden, alle bijgeleverde dopjes geprobeerd... Wél een zeer goede klank, ook bas, maar vooral juist de basweergave is zéér afhankelijk van de juiste positie in het oor! Ik vermoed dat dit voor alle in-ears geldt? Met de meeste dopjes hoor ik vrijwel géén bastonen, met één modelletje dan weer heel goed, zoals... met mijn on-ear Sennheiser PX100! De E10 geeft mijn gevoel iets té veel detail in het hoog, maar dat stond ook al in de "What Hifi"-review, en is een kwestie van smaak.
Ik blijf dus zéér tevreden van de Sennheiser PX100, ook zeer goede en zelfs iets meer basweergave, gelijk hoe je hem opzet, maar wel iets minder detail in het hoog. Globaal een warmere klank, maar na een tijd ook warmer aan de oren, letterlijk dan! Daarom wou ik eens in-ears uitproberen. Ik overweeg nu de Koss Porta Pro aan te schaffen, ook zeer goede reviews, en die zou minder warm op de oren drukken wegens die speciale kussentjes op de schedel. Beslist mijn volgende aankoop!

| benninga 25-07-2018 13:53

Ik heb deze oordopjes gekozen naar aanleiding van zeer positieve reviews.
Ze werden snel geleverd.
Vervolgens heb ik met veel plezier geluisterd naar de geluidskwaliteit van de dopjes.
Ik had al 2 keer de Sennheiser cx-300 ii gehad en was ondanks de vreemde bouw (langer kabeltje voor het rechterdopje).
Zeer tevreden over de kwaliteit van de E10 en het draagcomfort.

Na ongeveer 3 maanden dagelijks gebruik, hield opeens het linkerdopje op met werken.
Ik heb toen de dopjes opgestuurd op een vrijdag en ik kreeg maandag een volledig nieuw setje in verpakking van HDPNS.COM. Top service!

| Rob 25-07-2018 13:53

Ik ben geen audiofiel, maar weet wel, na jaren studio ervaring, wat een goede klank is, en de E10's hebben hét !
Het is echt ongelofelijk wat soundmagick heeft klaargespeeld voor zulk een lage prijs. Helder, eerlijk en breed geluid.

De eerste dagen moet je de oordopjes wel 'inspelen'. Bij het eerste maal gebruiken merkte ik iets teveel hoog aanwezig, en iets minder laag. Toch na het inspelen van de dopjes (een honderdtal uur) merk je duidelijk verschil en gaan de tonen meet samen vloeien.

Je leest ook meer dat de E10 iets minder bass gericht is, maar dit ligt niet aan de oordopjes zelf (ze hebben een bereik vanaf 15hrz ) maar eerder aan de earbuts zelf. Ook a zijn er 6 verschillende grootes, maten en vormen meegeleverd, ze voldoen volgens mij niet. Wil je alles uit je E10 halen? koop zeker en vast ook een set Comply Foam Tips (http://hdphns.com/de/review/product/list/id/645/). Deze sluiten je oren goed af en laten de bass helemaal tot zijn recht komen. Het verschil is waanzinnig groot.

Persoonlijk luister ik graag naar goede oude dub en dit meestal via mijn iPhone. Deze kan net niet genoeg 'power' voorzien. De FiiO E02i Rocky versterker (http://hdphns.com/de/review/product/list/id/1033/) zorgt wel voor extra power, en met zijn bass boost functie 'voel' je echt de bassen blazen. De ingebouwde mic voor de iphone is een leuke extra.

Mocht je twijfelen: dit zijn UITSTEKENDE earsets op zich. Met de foam earbuts en de versterker wordt muziek echt genieten en loop je gegarandeerd met een smile op je gezicht rond :)

i'm all fan !

| Hans 25-07-2018 13:47

Nadat mijn cx300-II overleden was ,de E10 hier besteld. Na een poos inspelen (in het begin wat schel) tevreden met het geluid, maar ik miste bass en ook zeker noise cancellation. De standaard meegeleverde buds voldoen niet, heb ze allemaal geprobeerd maar geen enkele maat gaf het gewenste effect. Ik miste mijn cx300-II.
Na het lezen van wat reviews hier ,ook de comply Foam tips (t-400)besteld en.... wauw!
Heerlijk precies en vol geluid, bass komt tot zijn recht en buitengeluiden worden zeer goed weggehouden!
Absolute aanrader indien ook de earbuds geüpgraded worden!

| J.B 25-07-2018 13:46

Ik heb de SoundMagic E10 gekocht omdat ik er zo veel goede reviews van heb gelezen. Nu ik de doppen een weekje in mijn bezit heb vind ik ze inderdaad heerlijk klinken. Ik vind de bass wat aan de magere kant maar verder zijn alle tonen helder. Ik heb in de EQ de bass iets omhoog gezet en nu zijn ze prima. Voor deze prijs kan het bijna niet tegenvallen.

| Peter 25-07-2018 13:42

In het bezit van een Sansa 8 gb (voorzien van Rockbox) oorspronkelijk met een Alessandro MS-1 wat een waanzinnig goede combinatie is, Enige nadeel is dat de omgeving erg "meegeniet". Dus toch maar uitgekeken naar oordopjes en al snel uitgekomen bij Soundmagic E10. Deze inmiddels in huis en ik moet zeggen: Het viel wat tegen in het begin... De bijgeleverder tips zaten ook niet echt lekker en het gevoel dat ze niet goed afsloten. Ook de naderhand bestelde T-400 brachten niet wat ik had verwacht. Aan het knutstelen gegaan met geluiddempende tips (voor onder de motorhelm) en waarachtig een voor mij uitstekend resultaat verkregen. Wat klink het nu waanzinnig goed! Ik merk dat je gehoorgang goed moet worden afgesloten om de bas foed tot z'n recht te laten komen. In het midden en hoog is het geluid heel erg gedetailleeerd... Een beetje (niet veel) inregelen via de equalizer maakt het helemaal af. Op afbeeldingen zag ik dat het snoer soms in een spiraal was gewikkeld; dat geeft een mooie solide uitstraling. Jammer dat het bij de huidige exemplaren niet(meer) het geval is... Verder niets dan lof, ook over de levertijd!

| Harry 25-07-2018 13:32

Deze doppen gekocht naar aanleiding van een review in Whathifi, de doppen zijn zeer snel geleverd en klinken erg goed. Hiervoor ook Sennhiser CX300 gehad, maar deze klinken veel gedetailleerder. Afwerking is ook mooier, alleen de passing van de 6 soorten dopjes is voor mijn gevoel nog niet ideaal.

| Robert 25-07-2018 13:32

Aangeschaft als vervanger voor de EP-830's van Creative nadat die zoek raakten. De EP-830 heb ik als een redelijk bass heavy setje ervaren. En het was daarom ook redelijk wennen aan de Soundmagic E10's, hierbij is de Bass stukken minder overheersend. En dat is beter, het geluid van de Soundmagic E10 is echt subliem voor deze prijsklasse, ze laten zelfs Sennheiser achter zich.

De E10's komen met een arsenaal aan dopjes, van dwerg tot olifanten -oren, er zit altijd een maat bij voor jou. En door het lichte gewicht zijn ze ook enorm comfortabel. Dit lichte gewicht neemt echter niets weg van de bouwkwaliteit, in tegendeel zelfs, de E10's voelen echt heel solide aan! Dit is mede te danken aan de stevige kabel en de aluminium behuizing, de stevige kabel wil wel graag knopen maar dit heb ik maar voor lief genomen.

De enige minpunten zaten voor mij in de afwerking, en het meegeleverde doosje/tasje. Ik kreeg de E10's thuis en vrijwel direct viel er een dopje van de achterkant van het linker oortje, ik gok dat dit een productiefoutje moet zijn geweest omdat de andere kant muurvast zit. Omdat ik ze niet terug wilde sturen heb ik er een drupje secondelijm tussen gedaan en het was opgelost. Het opberg doosje wat je erbij krijgt is robuust en bied de beste bescherming, echter gebruik ik liever he stoffen tasje dat bij mijn EP-830's zat omdat ik het dan niet merk in de binnenzak van mijn jas.

Samenvattend: Het product zelf is echt een topper!

| VIking 25-07-2018 13:31

Ik sluit me volledig aan mij de vorige reviewers. Eén ding is wel jammer, de shirtclip zoals wordt beloofd zat er bij mij niet bij.. doosje binnenstebuiten gekeerd maar helaas. Om 'm hier voor terug te sturen gaat me echter net te ver..

| Deodutie 25-07-2018 13:27

Mijn sony MDR-EX310LPW's begonnen te verslijten dus werd het maar weer eens tijd een om een nieuw setje oortjes te kopen Ik had een budget van ongeveer €40, de Soundmagic e10 vallen dus mooi in mijn budget.

Verpakking
De soundmgic e10's komen in een zwart wit kartonnen doosje, geen vervelende blister gelukkig, op de voorkant staat een afbeelding van de oortjes, samen met een aantal awards en een korte samenvatting van de functies. Aan de achterkant zit een raampje waardoor de de oortjes zelf kunt zien en de zelfde tekst nog een keer in7 talen. Ze zitten goed verpakt, de oortjes zelf zitten een een stukje zacht schuimrubber en de kabel zit er opgerold achter. Onderin zitten de accessoires. De extra dopjes waren een beetje vervormt, maar deze zullen hun vorm wel weer terug krijgen naar verloop van tijd.

Accessoires/omvang
In de doos zitten:
-De oortjes zelf
-In totaal 7 verschillende dopjes
-Een shirtclip
-Een opbergdoosje

De 7 verschillende dopjes hadden wat mij betreft wel wat beter uitgedacht mogen zijn, maar voor deze prijs ben ik niet teleurgesteld, ik denk dat iedereen er toch wel eentje moet kunnen vinden die lekker zit. De shirtclip ga ik zelf denk ik niet veel gebruiken, maar het is een leuke toevoeging. Het opbergdoosje is gemaakt van een hard soort plastic, het is groot genoeg voor de oortjes en er zitten nog 2 kleine vakjes in.

http://i.imgur.com/EduD6Qt.jpg

Ontwerp/bouwkwaliteit
De oortjes zijn grotendeels gemaakt van metaal, ook de jackplug en de splitter in het midden. Hierdoor voelen ze stevig aan en zien ze er luxe uit, ze zijn echter niet te zwaar. Ik denk dat ze wel tegen een stootje moeten kunnen.
Over het algemeen vind ik dat het een mooi en strak design hebben, een dikke plus hiervoor!
De kabel is gemaakt van een soort geribbeld kunststof, dit is redelijk stug waardoor hij makkelijk in de knoop raakt en niet altijd meewerkt, misschien word hij naar verloop van tijd soepeler, dit zal ik t.z.t. in een update verwerken. Bij goud-zwarte variant die ik heb is het goud niet echt goud, meer een koper-achtige kleur, dit vind is jammer, maar ik zit er niet mee.
http://i.imgur.com/bbxKOHD.jpg

Comfort/geluidsisolatie
Ik heb vaker het probleem dat mijn oren te klein zijn voor oortjes, bij deze is dat gelukkig niet het geval, met de kleinste dopjes passen ze prima en sluiten ze goed af. Ze zijn lekker licht, 11 gr. volgens de verpakking. Hierdoor vergeet ik snel dat ik ze in heb en kan ik ze lange tijd dragen zonder ergens last van te krijgen.
Qua isolatie bevinden ze zich, voor mij, op de 'sweet spot'. ze sluiten zodanig af dat je geen last hebt van storende geluiden uit je omgeving, maar wel nog iets meekrijgt van wat er om je heen gebeurt.
Ze zijn ook relatief low-profile waardoor ik, integestelling tot mijn sony's, op mijn zij kan liggen tijdens als ik ze in heb.

Geluidskwaliteit
Deze is dik in orde, de bas is diep zonder overheersend te zijn, er zijn mooie heldere hoge tonen. De middentonen zijn prima, alleen een beetje plat, ze zouden wat levendiger kunnen, maar voor de ze prijs hoor je mij er niet over klagen. Ik heb ze met verschillende soorten muziek uitgeprobeerd, metal, hardrock, rock 'n roll, folk, akoestisch, reggae, en ik vond deze allemaal prima klinken. Er zijn geen muzieksoorten waar ze zwak in zijn. ik heb ze voor de grap eens vergeleken met een AKG 701. En het verschil vond ik verrassend klein, de AKG klinkt vooral een stuk verfijnder.
ze kunnen, ook met mijn telefoon, een oncomfortabel volume berijken. Ook dat is dus dik in orde.

conclusie
Dit is een erg goed setje oortjes, onder de €50,- valt er niet veel beters te vinden. Ik zou deze aan iedereen aanraden die een eurootje of 40 over heeft. Het is zeker een upgrade ten opzichte van mijn sony's

| Ruud 25-07-2018 13:25

Ik ben geen specialist als het gaat om muziek of oortjes, en heb dan ook altijd met standaard oortjes geluisterd. Ik dacht mezelf onlangs te trakteren op iets beters maar wilde geen kapitaal uitgeven, en kwam op deze SoundMagic E10 uit. Wat een verschil zeg! De bas is veel dieper en de klank helderder. Een goede investering voor relatief weinig geld dus. Er worden veel verschillende plugs meegeleverd zodat er voor ieder oor wat bij zit.

Daarnaast heb ik de rode gekozen, gewoon omdat het er tof uit ziet =)

| Gast 25-07-2018 13:19

Ik ben geen expert, maar ik heb aal een tijdje oordopjes gebruikt van verschillende merken en deze is de beste tot nu toe. Als je niet te veel uitgeven wil, maar tog goede geluids kwaliteit wilt is dit echt een aarader. Ik denk niet dat je betere gaat vinden voor maar 40 euro.

| M.J. 25-07-2018 13:17

Deze oordopjes vond ik na een interessante review door what Hi-Fi waarin ze al drie jaar lang de ranglijst aanvoeren. De gouden editie is zeer goed afgewerkt, heeft een gedraaide kabel wat veel gedoe scheelt. Daarnaast wordt deze geleverd met een hardcase in een fatsoenlijke verpakking.

Het geluid is aan de donkere kant, maar dit gaat niet ten koste van de helderheid in de muziek. Ondanks deze nadruk op het lagere spectrum krijg je een cleane sound waarin je alle partijen kan volgen en dat betekent wat, als je bij voorkeur naar klassieke muziek luistert waarbij toch veel nuances door andere oordoppen geen recht worden gedaan. Zo zijn veel Philips-inears ook nadrukkelijk in het lage spectrum maar klinken bands en orkesten zompig en missen definitie. Daar heeft deze set geen last van.

Maar als u toch een helderder klankbeeld wil, dan meent men dat de e-30 en e-40 goede alternatieven zijn.

Voor dit geld zijn deze in-ears de absolute eerste keus op dit moment.

| Remco B 25-07-2018 13:16

Inleiding:

Ik ben sinds enkele weken in het bezit van de Soundmagic E-10 in-ear hoofdtelefoon. Nadat mijn Ultimate Ears 700 hoofdtelefoon na twee jaar intensief gebruik de geest had gegeven (in één oortje viel steeds een deel van het geluid weg...één van de drivertjes defect?) was het de hoogste tijd voor een vervanger.

Na langdurig onderzoek online (What HiFi, Trustedreviews, diverse leveranciers van hoofdtelefoons, etc.) heb ik besloten de Soundmagic E-10 aan te schaffen via HDPHNS.com. En ik ben best enthousiast over deze aankoop. Het blijkt namelijk een uitstekende in-ear hoofdtelefoon te zijn. Zeker gezien de prijs!

Geluid:
Ik ben een liefhebber van een open en helder geluid dat nog steeds een warme klank heeft. Niet hol, niet scherp, niet galmend, met een gedoseerde hoeveelheid bas die niet het gehele geluidsbeeld domineert. Vrouwelijke vocalen (bijvoorbeeld Florence Welch van Florence + The Machine of Tori Amos) moeten helder zijn, maar niet scherp. De basgitaar van Mark King van Level 42 moet pit hebben zonder de overige instrumenten te overstemmen. Klassieke soul stemmen als Ray Charles, Aretha Franklin en Donny Hathaway moeten warmte uitstralen en vol klinken. En zeer belangrijk: de muziekinstrumenten moeten te onderscheiden zijn zodat de muziek niet tot één zompige brij verwordt. Het geluid moet dus is balans zijn. Mijn UE700 hoofdtelefoon voldeed aan bijna al deze eisen met zijn heldere geluid, goede soundstage...alleen het gebrek aan "punch" was soms een gemis. Mijn ervaring is bij de meeste hoofdtelefoons dat de nadruk wordt gelegd op één deel van het geluidsspectrum. Véél bas (meestal met dynamische drivers zoals Beats by Dr. Dre) of juist véél midden en hoog (gebalanceerde armaturen zoals bijvoorbeeld de Sony XBA-1) waardoor het geluidsbeeld wordt verstoord. Het vinden van wat voor mijn oren een goede balans is, is dus lastig. Toch heb ik deze voor 90 – 95 % gevonden in de E-10.

Geluid omschrijven is lastig want weinig is zo persoonlijk als geluidsbeleving maar om het geluid van de E-10 te omschrijven, zou ik de woorden “soepel” en “plezier!” willen gebruiken. De basgitaar knettert, stemmen, gitaren en piano’s zijn helder en het geluid is in het algemeen open en ruimtelijk. De bas heeft soms de neiging te vol te worden maar gaat de grens voor mij niet over. Een tikkeltje naar beneden bijsturen met de equalizer kan hier uitkomst bieden. Dit geldt ook voor het hoog, maar dan andersom. Het geluid bij de hogere frequenties mist soms wat nauwkeurigheid. Dit kun je met de EQ niet helemaal compenseren maar met een klein beetje extra hoog wordt het geluid wel opener en meer helderder. Deze twee punten zorgen ervoor dat de E-10 geen 100 % score krijgt qua geluid…maar welke hoofdtelefoon krijgt dit wel? Voor deze prijs is het geluid ongelofelijk goed. Veel beter dan de Sennheiser CX-300 II die ik ook nog in mijn bezit heb (mijn vaste hoofdtelefoon vóór de Ultimate Ears) en dat voor een vergelijkbare prijs als de Sennheiser. Natuurlijk is er betere geluidskwaliteit te koop (ik heb pas geleden de Sony XBA-2 mogen beluisteren…wat een geluid! Maar ja, voor €150 mag je wat verwachten) maar in deze prijsklasse is de Soundmagic E-10 naar mijn mening onovertroffen.

Draagcomfort en bouwkwaliteit:

Het draagcomfort is goed voor een in-ear. Als je je stoort aan het “vingers-in-je-oren” gevoel, dan zal een in-ear hoofdtelefoon niets voor je zijn. Vind je echter een groot gevaarte op je hoofd nóg vervelender (zoals ik…), dan is dit het minste van twee kwaden. Voor mij waren de medium tips prima voor een goede pasvorm en afsluiting van het gehoorkanaal maar er is een grote collectie aan tips meegeleverd. Ik heb op sites gelezen dat foam-tips van Comply nog betere resultaten geven. Misschien ga ik die ook nog wel proberen.

De bouwkwaliteit lijkt me prima in orde. De behuizingen zijn geheel van metaal gemaakt wat uniek is in deze prijsklasse. Toch zijn ze niet zwaar en blijven ze prima in mijn oren zitten, ook bij het hardlopen. In het begin had ik wat last van een randje van de behuizing dat tegen mijn oor aan drukte maar inmiddels ben ik daar al aan gewend en vind ik het niet storend meer. Ze blijven er zelfs beter door op hun plek zitten. De draad is glad en redelijk stug waardoor deze niet snel in de knoop raakt. Aansluitpunten zien er stevig uit en ook de draad lijkt stevig. De 3,5mm plug is recht. Liever zie ik deze gebogen maar ook de plug ziet er stevig uit. Mochten zich problemen voordoen met kabelbreuken e.d. dan zal ik deze review van een update voorzien. Een speciale vermelding nog voor het handige bewaardoosje!

Conclusie:

In één woord: fenomenaal…voor deze prijsklasse. Zoals gezegd is er altijd beter te koop voor de echte audiofiel maar ben je een “gewone” liefhebber die voornamelijk MP3’s op zijn telefoon beluistert (iets dat een audiofiel niet zou doen denk ik) dan kun je niet fout gaan met deze fantastische aankoop. Misschien binnenkort een reserve setje aanschaffen??

Gebruikte apparatuur voor testen:
- Nokia Lumia 925 telefoon
- iRiver IFP-190tc (een oude maar zéér goede MP3 speler…met wel 256MB geheugen!!)
- Mijn “ouderwetse” stereo met Denon high-end CD-speler en Rotel voorversterker

Mijn MP3’s zijn in het algemeen geript op hoge kwaliteit (MediaMonkey encoder, 320 kbps CBR)…en mijn CD’s zijn gewoon mijn CD’s.

| Wijnand 25-07-2018 13:11

Mijn vorige oortjes gingen kapot na een paar maanden, ze waren 20 euro, een vriend had de Soundmagic E10 al een tijdje en zei dat het goede oortjes waren, ik probeerde ze uit en ik wist gelijk dat ik ze ging kopen. De prijs voor de oortjes is ook fantastisch, je krijgt waar voor je geld.
Je krijgt er ook een zakje bij met daarin allemaal verschillende soorten dopjes met verschillende maten, en je krijgt er een hoesje bij!
het enige minpunt, maar dat is niet te voorkomen, is dat het kabeltje rond blijft draaien omdat je ze opgerold in je hoesje moet doen.

| Bigfoot 25-07-2018 13:02

De oordopjes zitten uitstekend, alleen de linker valt er soms uit, kan natuurlijk aan mn eigen oren liggen.
De bass is niet te veel, gewoon fijn, verder geven ze een helder geluid.
Het draad is briljant, nooit meer in de knoop, en handig op te bergen in de meegeleverde case.

al met al prima geluid voor een prima prijs!

| muscann 25-07-2018 13:01

Comfort is ok. Voor de prijs kan ik niet klagen. Ik had (vanwege de andere reviews hier) meer verwacht.

| rutger 25-07-2018 13:00

- Goede bouwkwaliteit, zowel van oordopjes zelf als van bekabeling
- Stevig opberghoesje meegeleverd
- Prettige pasvorm, mede door groot aantal meegeleverde opzetstukjes van de koptelefoon
- Goede geluidsisolatie
- Volle, diepe en heldere bassen, die gelukkig niet overheersen
- Mid en hoog klinkt helder en gedetailleerd
- Geschikt voor nagenoeg alle muziekgenres
- Kwaliteit vergelijkbaar met in-ear headphones van 1 à 2 prijsklassen hoger

| Sam 25-07-2018 12:50

Na twee weken gebruik vind ik de oortjes prima, het geluid is uitstekend als je beide oortjes in hebt. Het materiaal en afwerking komen erg robuust over, de draad is wat stug waardoor hij een stuk steviger lijkt. Heb zelf de rode variant en vind deze erg mooi, de draad is fel rood en de oortjes zelf hebben een wat metalic achtige look. Om links en rechts te onderscheiden heeft Soundmagic een rood en blauw accentje gegeven aan de overgang van oortjes naar draad. Doordat de draad bij de rode versie ook rood is is dit heel subtiel maar wel heel fijn.

Ik had liever gezien dat er een plug bij zat met een hoek er in. Ik gebruik de oortjes namelijk in combinatie met een 5 inch telefoon en daardoor zit de plug net over de rand van mijn broekzak.

Al met al heel tevreden!

| Rutger 25-07-2018 12:44

Bonne qualité de fabrication pour les écouteurs eux-mêmes et le câblage
Mallette de transport robuste incluse
Ajustement confortable, en partie due aux différentes pièces composant les écouteurs
Bonne isolation phonique
Basse pleine, profonde et claire, qui heureusement ne domine pas
Sons médiums et aigus clairs et détaillés
Convient pour presque tous les genres de musique
Qualité comparable à des écouteurs intra-auriculaires de 1 à 2 gammes de prix plus élevés

| muscann 25-07-2018 12:44

Le confort est correct. Pour le prix, je ne peux pas me plaindre. Vu les autres commentaires ici, je m'attendais à mieux.

| Bigfoot 25-07-2018 12:43

Les écouteurs sont excellents, sauf que la gauche parfois ne fonctionne pas, mais bien sûr c'est peut-être ma paire.
La basse n'est pas trop présente, très bien, et ils donnent un son clair.
Le fil est à ranger dans l'étui fourni. Il n'y a jamais de nœud, parfait ! et très pratique.

Dans l'ensemble un son exceptionnel à un très bon prix !

| Cust0m3r 25-07-2018 12:33

Na jaren gebruik van goedkopen oortelefoontjes was dit een hele verandering, ik hoor alles duidelijk en veel details. Geen te hoge bass of iets dergelijks gewoon zo als het hoort 'Vlak'. De bass is helder en niet te luid, er zit verder nog een handig opberg tasje bij en een heleboel verschillende dopjes om op de oortjes te doen

| Cairo555 25-07-2018 12:33

Voorheen had ik SkullCandy Ink'd oordopjes, helaas ben ik deze kwijt geraakt.

Op internet heb ik even gekeken wat mensen die er "verstand" van hebben adviseren, SkullCandy of SoundMagic.
Iedereen zegt dat SoundMagic veel beter is ten opzichte van SkullCandy.

Ik moet zeggen dat ik het hier niet mee eens ben, mijn volgende oordopjes zullen weer SkullCandy's worden.
En wel om de volgende redenen.

Het geluid van deze dopjes is een stuk scheller dan SkullCandy, de bas is een stuk minder en de hoge toonen zijn meer aanwezig, dit komt bij sommige soorten muziek, bij mij minder prettig over.

Het comfort is bijna het zelfde, er zitten genoeg dopjes bij om te verwisselen zodat je de perfecte maat voor jouw oor kan gebruiken, bij een juiste maat zal je ook nog wat minder last hebben van omgevings geluid.

De bouwkwaliteit is prima van deze dopjes, echter is het materiaal wat gebruikt is voor de kabel een soort plastic, wat een beetje stug aanvoelt en ook raar kronkelt :)

Het hoesje waar de oordopjes inzitten is eigenlijk veel te dik voor de oordopjes en neemt daardoor onnodig ruimte in in je tas, jas of waar je ze ook in vervoert.

Mijn referentie kader is dus SkullCandy, dit neemt niet weg dat deze oordopjes gewoon goed zijn en ik zou ze ook niet afraden, maar zal wellicht eerder de SkullCandy Ink'd adviseren.

Het type muziek wat ik er mee luistert varieeert van Dance,Jazz, Film muziek tot pop.

| S 25-07-2018 12:26

Ongeveer 2 weken in bezig, algemene indruk is zeer positief.

| S.G.E 25-07-2018 12:25

Ik heb hiervoor de sennheiser CX300 en CX300ii gehad en nu heb ik dus zo'n 2 weken de soundmagix E10. Deze oordoppen vallen allemaal in dezelfde prijsklasse en ik wou nu eens iets nieuws proberen en ik las goede recensies over de E10.
De oordoppen bevallen zeer goed. Het geluid is goed en in vergelijking met de CX300 is er voor mij gevoel een betere balans qua tonen. De CX300 heeft toch een meer overheersende bas dan de E10. De bouwkwaliteit is goed, de kabels voelen stevig/robuust aan en zullen niet snel kapot gaan.
Het enige minpuntje wat ik tot nu toe heb gemerkt is dat na lang (2uur) dragen mijn oorschelp wat geïrriteerd voelt. Dit komt door het scheuren van de rand van het oordopje tegen mijn oorschelp. Dit gebeurd bij het in/uit doen van de dopjes en bij te veel beweging zoals bij het hardlopen. Dit zal voor iedereen verschillend zijn en ik denk dat dit over een paar weken alweer minder zijn omdat ik er dan meer aan gewend ben.
Al met al ben ik dus zeer tevreden met deze oordoppen en zou ik ze iedereen aanraden die goede oordoppen wil maar niet zo veel geld wil uitgeven.

| Felicia 25-07-2018 12:24

Het geluid is niet perfect, maar dat is wel begrijpelijk. Ik heb vooral oordopjes van Apple en Samsung gehad en in vergelijking met die oordoppen zijn deze van Soundmagic duidelijk een verbetering. Het geluid vind ik alsnog niet zo fijn, maar dat is natuurlijk subjectief. Ik heb geen spijt van m'n aankoop, maar ik ga wel op zoek naar een nog beter paar. Wat ik tof vond, is dat er allemaal verschillende opzet stukjes bij zitten. Handig.

| Sinterklaas 25-07-2018 12:17

Zoon heeft deze oortjes voor Sinterklaas gekregen, zo'n twee jaar geleden. Hij was er heel blij mee. De geluidskwaliteit idd voor deze prijs - geweldig. Dit jaar heb ik voor mezelf ook een paar aangeschaft. Bij de eerste ingebruikname dacht ik al: wat een kil geluid, maar ach, misschien moeten ze wat inspelen. Helaas het verschil blijft. Die van mij blijven koud klinken, lelijk en die van zoon, hoewel tussentijds kapot geweest, nog steeds veel beter. Veel warmer en rijker. Balen.

| Natasja 25-07-2018 12:16

Prima oortjes, uitstekend geschikt om mee te sporten. Snoertjes zijn niet zo kwetsbaar in deze koordvorm, geluid is helder, stevig en het volume is prima. Oortjes blijven dankzij de verschillende maten en soorten dopjes erg goed zitten tijdens het sporten.

| jaap 25-07-2018 12:14

Zocht naar hoge kwaliteit voor een niet al te hoge prijs. €40 is niet goedkoop, maar dit product is kwalitatief perfect. Zeer tevreden.

| Noot 25-07-2018 12:12

Very good in ears for this price.

| teun 25-07-2018 12:04

Geluid is perfect, zeker met complifoam tips komt de bas iets beter naar voren.

Voor het geld echt de beste die je kunt krijgen, de kwaliteit van de afwerking is ook verbeterd. Zowel de plug als de splitter zijn nu aluminium en de draad is twisted en wat stugger geworden. hoop dat ze daardoor langer meegaan dan mijn vorige (plastic en zwakke kabel)

| Wen 25-07-2018 11:54

5 sterren in WhatHifi! Helemaal terecht. Beste in-ears die ik ooit in mijn bezit heb gehad! Maar behandel ze met liefde; de bouwkwaliteit is niet echt top.

4.8 sterren gebaseerd op 41 beoordelingen