DACs - D/A-converters

Een goede DAC of D/A-converter maakt al het verschil. Of het nou gaat om de stereo in je woonkamer of de hoofdtelefoon op je hoofd. Een goede DAC zorgt voor meer detail, diepte en ruimtelijkheid in het geluid.

 

Wat is een DAC?

DAC staat voor Digitaal naar Analoog Converter. Een DAC zet het digitale signaal van bijvoorbeeld een cd-speler, televisie of een smartphone om in een analoog signaal dat versterkt kan worden. In de digitale wereld waar we nu in leven zijn DACs echt overal. Of het nou je laptop of telefoon is, vrijwel alles is voorzien van een analoge uitgang voor bijvoorbeeld een hoofdtelefoon.

Je kunt je voorstellen dat de kwaliteit van de ingebouwde DAC nog wel eens te wensen over laat. Het is daarom een leuke én voordelige upgrade. 

Welke DAC je kiest hangt, naast het budget, vooral af van de toepassing die je voor ogen hebt. Een stand-alone DAC past beter in je woonkamer dan in je zak. Voor onderweg zijn er vooral veel DACs in combinatie met een hoofdtelefoonversterker.

Vrijwel alle DACs die we aanbieden zijn usb-dacs. De aansluiting met usb is over het algemeen aan te raden omdat dit het beste geluid oplevert.