Audioquest Beetle

11.95

De Audioquest Beetle, een uitgebreide versie van de Dragonfly Black met onder andere een optische en coaxiale ingang én een hoge kwaliteit Bluetooth implementatie.

Categorie:

Beschrijving

De Audioquest Beetle, een uitgebreide versie van de Dragonfly Black met onder andere een optische en coaxiale ingang én een hoge kwaliteit Bluetooth implementatie.

De Beetle is onze oplossing, een gemakkelijke en effectieve manier om de geluidkwaliteit van dit soort apparaten aanzienlijk te verbeteren.

Het is ook een geweldige kleine USB DAC, die veel DNA deelt met de DragonFly Black die alléén USB aankan. Maar wat hem écht bijzonder maakt is zijn Asynchrone Bluetooth functie.

Gordon Rankin, de hoofdontwerper van de DragonFly serie en een pionier op het gebied van digitale audio, heeft zijn Streamlength Technology toegepast op Bluetooth, en voor zover we weten is dit een wereldwijde primeur voor een audio/muziekproduct.

Eenvoudig uitgelegd controleert de Beetle nu de datastroom van Bluetooth, waardoor tijdsfouten en jitter door het verzenden worden verminderd. Het resultaat is muziek die veel beter klinkt – we waren stomverbaasd hoe muzikaal Bluetooth nu kan klinken.

Het proces om zo’n elegante en eenvoudige oplossing te maken was echter niet eenvoudig. We hebben veel ‘kreukels’ en ‘rimpels’ ontdekt, en tegenstrijdigheden in de manier waarop Bluetooth wordt toegepast. Het werd daardoor onmogelijk om het als een universele standaard te zien.

Toen we met hulp van Gordon onze eigen toepassing aan het ontwikkelen waren realiseerden we ons dat we voor hem een Bluetooth expert als partner moesten vinden. Eind vorig jaar slaagden we erin om één van de architecten van Bluetooth voor het Android platform aan te nemen – Daniel Sisolak – ook wel bekend als DJ.

DJ slaagde erin om alle problemen die we met Bluetooth tegenkwamen op te lossen. Zo werd hij een volwaardig lid van het team, waar hij samen met de rest van de jongens hard werkt aan een paar zéér coole nieuwe projecten.