De Bitcoin koers van nu en in 2030

De beroemde en beruchte Bitcoin munt is een activa die haar liefhebbers en haters al flink wat jaartjes bezig houdt. Ondanks dat Bitcoin gezamenlijk met de rest van de cryptomarkt even (lichtelijk) in een dip zit, was er vorige maand de uitspraak van Tim Draper, de bekende miljardair durfkapitalist en Bitcoin-investeerder, die heel veel vertrouwen heeft in zijn voorspelling dat de Bitcoin cryptomunt eind 2022 of begin 2023 de 250.000 dollar zal bereiken. Dat was een uitspraak die hij aan het Amerikaanse zakelijke nieuwskanaal CNBC deed.

“Ik heb ofwel echt gelijk of absoluut ongelijk (maar) ik ben er vrij zeker van dat het die kant op gaat”, voegde Draper aan de uitspraak toe. De Bitcoin investeerder gelooft dat de cryptovaluta tegen die tijd ook ‘veel meer in gebruik zal zijn’.

Over dat laatste zou hij zonder meer gelijk kunnen hebben, want de cryptowereld is nog steeds gigantisch in opkomst. De nieuwskoppen hebben dag in dag uit ook steeds meer te melden over alle interessante DeFi projecten, die de ouderwetse financiële wereld versneld vervangen, en de stablecoins die de rest van de wereld wensen te ontwrichten. Dit met Diem, de te introduceren stablecoin van Facebook voorop.

De 250.000 dollar prognose en de recente flash crash

De te verwachten Bitcoin prijs van 250.000 dollar staat toch nog wel een beetje schril in contrast met de Bitcoin koers van dit moment; zo rond de 33.000 dollar. En de prijs van Bitcoin en andere crypto is nog steeds dalende na de ‘flash crash’ in mei, die een gat van 100 miljard dollar in de cryptomarkt sloeg plus de recordprijs van Bitcoin van meer dan 64.000 dollar vrijwel halveerde.

Ook deze week zijn er weer nieuwe zorgen over regelgeving, iets wat de flash crash gedeeltelijk veroorzaakt heeft. Deze algehele daling is overigens niet alleen van invloed op Bitcoin, maar alsmede op de andere toonaangevende cryptovaluta’s.

De crypto walvissen die weer aan de Bitcoin oppervlakte komen

De allernieuwste crypto marktgegevens van het analysebedrijf Glassnode laten desondanks zien dat er onlangs (min of meer achter de schermen) een aanzienlijke stijging is geweest in de zogenaamde walvis accounts, wat typisch een bullish of prijsopdrijvend signaal is.

Er vond namelijk een toename van cryptowalvissen plaats – wat wallet adressen zijn met meer dan 1.000 Bitcoins – die vergelijkbaar is met de recordbrekende Bitcoin run in april, die het naar haar hoogste punt ooit bracht.

De prijsexplosie van Bitcoin en de komst van institutionele beleggers

Vergeet in dit verhaal ook niet dat er vóór de prijsval van Bitcoin afgelopen mei een behoorlijke rally van Bitcoin was, waarbij het in slechts 12 maanden tijd bijna 300% aan de Bitcoin prijs toegevoegde. En als je daar ook nog de andere statistiek van het bijna ongehoorde 30.000% winstpercentage van eind 2013 tot juni 2021 aan toevoegt, dan begrijp je misschien al een beetje waar Tim Draper op doelt.

De prijsexplosie van Bitcoin en de andere crypto’s heeft dit jaar alle digitale activa zonder meer flink gekatapulteerd, waarbij de prestaties van met name de twee grootste cryptovaluta’s, Bitcoin en Ethereum, vooral de institutionele beleggers en zakelijke entiteiten goed wakker geschud hebben. De twee grootste zakelijke beleggers – MicroStrategy en Tesla – hebben daarmee de rest van de wereld laten zien wat vooral Bitcoin voor hen betekent. Platforms als SATOS zijn erg interessant als je meer wilt leren over deze ontwikkelingen.

De Bitcoin prijsvoorspellingen voor 2030

En wat zijn de meest recente Bitcoin prijsvoorspellingen voor 2030? Sommigen geloven dat deze cryptomunt uiteindelijk zeven cijfers waard kan zijn, maar anderen zijn daar nog niet zo zeker van. Proberen te voorspellen wat de Bitcoin prijs in 2030 zou kunnen zijn, is dan ook niet per se slim te noemen, aangezien het al lastig kan zijn om in te schatten wat deze cryptovaluta de aankomende week waard zal zijn.

Maar één ding is zeker: op grond van haar code kan er slechts 21 miljoen Bitcoin gemined worden, waarvan er al meer dan 18 miljoen Bitcoin in omloop zijn. Dus als iedereen graag Bitcoin in handen wil hebben, dan ontstaat er schaarste. En des te schaarser Bitcoin des te hoger de prijs kan worden! De toekomst en de Bitcoin koersprijs zullen het allemaal onthullen. Wordt vervolgd.