POGS koptelefoons

POGS is een relatief nieuwe fabrikant en maakt sinds 2016 koptelefoons speciaal voor kinderen. De koptelefoons zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen tegen een stootje. De hoofdtelefoons van POGS zijn bovendien te customizen met allerlei accessoires of zelfs tekeningen, zoals dieren of auto’s.

Getest

Wij hebben de POGS The Gecko en POGS The Elephant bekeken. Deze twee koptelefoons verschillen qua geluid, design en techniek. Het grootste verschil is echter dat The Gecko een draadloze koptelefoon voor kinderen is. The Elephant heeft wel gewoon een kabel met daaraan een 3,5mm plug.

Wij hebben beide koptelefoons getest met een iPhone, iPad en in combinatie met het rear seat-entertainment van Mercedes.

POGS The Gecko

De POGS Gecko heeft een ingebouwd regelmechanisme, waardoor je kind nooit te hard kan spelen en schade aan zijn of haar oren kan veroorzaken. Dat doet POGS goed. Dit product gebruikt Bluetooth 4.0 en daarmee kun je de POGS Gecko ook vanaf een afstand bedienen.

Je kind kan de koptelefoon uit- of aanzetten, harder of zachter zetten en zelfs spelers selecteren. De bediening is een fluitje van een cent bij dit product, maar dat geldt voor elke Bluetooth koptelefoon.

Volledig opladen gaat ook lekker vlot: na 2 uur laden zit de accu vol. Met een batterijduur van 12 uur is dit een prima product voor alle kids. Een oplaadkabel is overigens meegeleverd.

POGS The Elephant

De POGS The Elephant is de koptelefoon met snoer. Geen gedoe met verbinden, opladen of Bluetooth dus. Kabels hebben natuurlijk wel het nadeel dat ze in de weg kunnen zitten, je blijft hangen en dat ze kapot kunnen gaan.

Dat is deze POGS koptelefoon natuurlijk onmogelijk aan te rekenen. Heb je wilde jongens? Dan kan je misschien beter voor de POGS Gecko headphones met Bluetooth gaan.

Kabel

Luisteren gaat dankzij de kabellengte van 1 meter ook lekker. Op een paar uitzonderingen na gebruikt vrijwel iedere fabrikant een kabel van 90cm voor volwassenen, dus 1 meter is voor kids echt helemaal goed.

POGS in verschillende omgevingen

Beide koptelefoons werken goed in verschillende situaties. Ze zijn ideaal voor in de auto, maar ook thuis op de bank heb je geen last van ruis. De koptelefoons blijven nagenoeg altijd goed verbonden met elkaar.

Omgevingsgeluid

Beide hoofdtelefoons weten omgevingsgeluid goed buiten te houden en beschermen zo de oren van je kids. Als kinderen aan het concentreren zijn en er wordt luidruchtig om ze heen gespeeld, dan hoor je dat overigens wel door de koptelefoon heen. Gelukkig zijn kinderen meestal niet zo lang stil.

POGS The Gecko of POGS The Elephant?

Al met al adviseren wij de POGS The Elephant koptelefoon. De POGS Gecko is niet alleen draadloos, maar ook een stuk kleiner dan de Elephant. Daardoor is hij enigszins beperkt en heeft hij ook een wat minder vol geluid.

De Elephant is daarentegen weer wat zwaarder en produceert een iets rijker geluid dan de Gecko, met meer lage tonen. Muziek klinkt op allebei de headphones goed, op de geluidskwaliteit is weinig aan te merken.

Verschillen

Het verschil is niet zo groot dat een kind er last van zou hebben, maar wanneer je allebei de koptelefoons afzonderlijk bekijkt in vergelijking tot elkaar, is het best wel waarneembaar.

Welke POGS koptelefoon je ook kiest, je kids zullen je waarschijnlijk erg dankbaar zijn. Allebei de modellen zijn een geslaagd product en een goed voorbeeld van hoe een koptelefoon voor kinderen zou moeten zijn.

POGS accessoires

Er is bovendien een groot assortiment aan accessoires, waardoor je kind helemaal kan gaan customizen. Dat maakt uit voor kinderen of jongeren, die houden van afwisseling en van spelen. POGS heeft zelfs een spel ontwikkeld, waarmee kinderen hun eigen koptelefoon kunnen maken!

Doordat de accessoires te bedrukken zijn, kan je kind zijn of haar favoriete dieren, auto’s of sporthelden op de koptelefoon zetten. Wat wil een kind nog meer?

POGS koptelefoon

Het grote voordeel van een POGS koptelefoon is dat ze gemaakt zijn voor kids. Daardoor bieden ze een goed geluid maar vooral ook een veilig geluid. Voor het gehoor van kinderen is het natuurlijk heel fijn dat het volume laag blijft, zeker als je kids langere tijd van de headphones gebruik maken.

Safesound

De elektronica waarmee deze headphones het gehoor van kids behoeden voor teveel muziek heet SafeSound. SafeSound beperkt het volume tot 85dB om het gehoor te beschermen.

Gelukkig zijn de headphones van POGS voorzien van sluitingen, zodat je kinderen ze comfortabel op hun hoofd kunnen zetten. Deze sluitingen kunnen ook aangepast worden aan de grootte van het hoofd.

Kleuren

De POGS koptelefoons zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben allemaal een ander motief of design. Zo is er voor iedereen wat wils. Daarnaast is het ook mogelijk om de koptelefoons helemaal naar wens aan te passen.

Zo kun je ervoor kiezen om de oorschelpen te bedrukken met een tekening of foto van je kind. Of je kunt kiezen voor een leuk accessoire, zoals een speld of bandje.

De POGS The Gecko en POGS The Elephant verschillen niet veel qua geluid en design. The Gecko is de draadloze kinder-headphone van POGS en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Microfoon

Deze headphone beschikt over een ingebouwde microfoon, zodat je kind ook kan bellen. Het volume is eenvoudig in te stellen op de verbindingskabel en je kunt de headphones opladen op de meegeleverde USB-kabel.

The Elephant is net als The Gecko doorzichtig, maar heeft wel gewoon een kabel. Hierop zitten dan ook een 3,5mm plug en een microfoon ingebouwd om overal gebruik van te kunnen maken. De POGS The Elephant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij je kunt kiezen uit een witte of zwarte versie.

Aansluiting

Bovendien heeft deze koptelefoon een ronde aansluiting op de 3,5 mm jack. Dit is ideaal voor kinderen die makkelijk alles uit handen laten vallen en met als gevolg dat de koptelefoon vaak loskomt van de apparatuur.

De POGS The Elephant is een koptelefoon met een opvallende afbeelding van een olifant aan de voorzijde. Deze koptelefoon heeft niet gekozen voor een transparant oorstukje. Hierdoor kan je kind in alle rust naar zijn favoriete muziek luisteren zonder dat de bewegingen van het hoofd, als gevolg van dansen of springen, worden weergegeven.

Hypoallergene oorkussens

De POGS Gecko en Elephant hebben speciale oorkussens, waardoor irritatie of een allergische reactie tegen een stof verleden tijd is. Dit maakt deze koptelefoons zeer geschikt voor kinderen die al allergisch reageren op het dragen van een koptelefoon.

Ook kinderen met een hogere lichaamstemperatuur (hyperthermie) of een gemakkelijke prikkelbaarheid, kunnen de POGS Elephant of Gecko dragen zonder irritaties. Wel zo handig voor een headphone die de hele dag op het hoofd van je kind kan worden gedragen.

Meerdere koptelefoons aansluiten

Samen luisteren is voor kids natuurlijk hartstikke leuk. Onze twee zoons waren hier super blij mee. Alles headphones komen standaard met een POGlink kabel meegeleverd. Daarmee kun je koptelefoons met elkaar verbinden. Deze kabel werkt precies zoals je verwacht. Meer kabels betekent natuurlijk wel meer gedoe.

Ook wanneer je draadloos via Bluetooth muziek luistert met de POGS Gecko kan je twee koptelefoons met elkaar verbinden met de POGlink kabel. De geluidskwaliteit heeft hier weinig tot niets onder te lijden.

Het enige wat je kinderen wensen, is dat ze allebei de headphones van POGS kunnen bestellen.