Er zit muziek in Crypto in 2021

We leven met z’n alleen in 2021 in een digitale wereld. Streaming via digitale platforms is niet meer weg te denken, een cassettebandje of cd is nergens meer te bekennen en hoewel vinyl nog steeds aan populariteit wint is een platenspeler ook geen bekend gezicht. De opmars van crypto past wat mij betreft prima in dat rijtje. Gaan we ooit nog terug naar een analoge wereld, een wereld zonder digitale valuta? Reken er maar niet op!

De meeste mensen hebben wel gehoord van Bitcoin, maar kennen andere crypto currency niet. De populariteit van Bitcoin is natuurlijk mooi om te zien, maar vergeet niet dat er genoeg andere valuta ook aan een flinke opmars bezig zijn.

Deze zogenaamde altcoins (voor alternative coins ofwel alternatieve cryptomunten) bieden vaak een andere insteek dan de Bitcoin. Ze zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor het afhandelen van transacties of er kunnen op de Blockchain andere zaken worden afgehandeld, zoals Smart Contracts.

Ripple

Neem nou Ripple, afgekort XRP. Deze digitale munt is minder bekend dan Bitcoin (oftewel BTC) maar is onder beleggers ook een veel verhandelde munt. De Ripple koers is net zoals bij andere cryptomunten behoorlijk volatiel. Dat zorgt er voor dat je veel kunt verliezen of kunt winnen als je gaat handelen in deze munt. De potentie is er in ieder geval, zeker als je bedankt dat de waarde van alle Ripple bij elkaar op dit moment op 45 miljard dollar ligt!

Cardano

Een andere populaire munt is Cardano (ADA). De Cardano koers is net als andere cryptomunten en Ripple de laatste tijd flink gestegen, waardoor je al snel geneigd bent te denken dat de munt aan zijn maximale waarde zit. Geloof mij als expert op dat gebied maar, dat weet je nooit. Zo heb ik zelf geen Bitcoins gekocht op €500 omdat ik de koers al hoog vond. Tja 🙂

Inmiddels is de marktkapitalisatie van Cardano met 60 miljard USD nog een tandje hoger dan die van Ripple. Zeker geen obscure altcoins dus, deze twee.

Toekomst

Zoals gezegd ben ik niet de juiste persoon om over de potentie van deze altcoins te oordelen. Gezien de huidige koersen van beide munten zit er in ieder geval nog veel muziek in de markt.

Het zou mooi zijn als deze munten in de toekomst zich steeds verder ontwikkelen als valide alternatief voor de huidige fiat currency. De overheden drukken geld alsof morgen niet bestaat en de consumentenprijzen reageren daar duidelijk op. Als er geen goed alternatief komt is de muziek-hobby straks onbetaalbaar. Ik ben even wat altcoins kopen!