OER Muziekspeler voor Ouderen met Dementie (OER Radio) – Simpele Bediening Met 1 Knop – Dementie Hulpmiddel – Dementie Radio – Muziek en Dementie – Stevig – 4GB Geheugen – Rood

159.00

Artikelnummer: 9200000093690582 Categorie:

Beschrijving

Onze OER Muziekspeler: Speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie

Voor mensen die te maken hebben met dementie wordt het leven steeds ingewikkelder. Veel zaken kunnen niet meer zelfstandig worden gedaan, maar is begeleiding bij nodig. Zo geldt dat ook vaak voor het luisteren naar muziek. Misschien herkent u het beeld van de oude stereotoren volgeplakt met gele post-its als instructies. Iets wat met deze OER Muziekspeler niet meer nodig is.

✔️ Zelfstandig luisteren naar muziek

✔️ Eenvoudige bediening met één klep

✔️ Herkenbaar ontwerp als een radio van vroeger

✔️ Robuust, stevig en kwaliteit


Zolang mogelijk zelfstandig muziek kunnen luisteren

Uiteraard is begeleiding steeds vaker nodig bij dementie. Maar het is zo belangrijk om de zelfstandigheid zoveel mogelijk proberen te bevorderen, daar waar mogelijk. Dit zorgt namelijk voor een gevoel van zelfraadzaamheid en betrokkenheid.

Zeker zelfstandig muziek kunnen luisteren is van groot belang. Muziek luisteren is enerzijds natuurlijk gewoon erg leuk en ontspannend, maar anderzijds is muziek luisteren ook erg gezond en prikkelt het de hersenen. Bovendien is muziek één van de dingen die het diepst geworteld zit in onze hersenen en vaak ook herinneringen weer boven kan halen. Daarom is extra waardevol als de muziek die geluisterd wordt persoonlijke en herkenbare muziek is. Dit zorgt voor een stukje herkenning en gevoel van “thuis” bij de persoon met dementie. Een klein stukje maatwerk en het ‘zien’ van de persoon is dus van enorme waarde. Dit is precies waar de OER Muziekspeler voor bedoeld is.

Hoe werkt de OER Muziekspeler?

De muziekspeler is ontworpen om ouderen met dementie zelfstandig van muziek te kunnen laten genieten, zodat de persoon met dementie niet hoeft te wachten tot iemand de radio voor ze aan zet. Om dit mogelijk te maken staat alles in het teken van gebruiksgemak. De bediening is terug gebracht tot 3 eenvoudige opties:

1. Muziek aanzetten: scharnier omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop indrukken
3. Muziek uitzetten: scharnier omlaag
Het instellen van de muziekspeler dient te worden gedaan door vrienden, familie of verzorgers. Het gaat hier om twee handelingen:

1. Instellen van het volume
2. Uploaden van de muziek

Het instellen van het volume doet u eenvoudig aan de onderzijde van het apparaat. U stelt het volume in op het juiste niveau. Dit is enigszins ‘verstopt’ zodat wordt voorkomen dat het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet. Het uploaden van muziek doet u eenvoudig via de computer. De muziekspeler beschikt over een intern geheugen van 4GB wat ruimte biedt voor meer dan 1.500 muzieknummers.

Met deze OER Muziekspeler maken wij het mogelijk voor ouderen met dementie om weer naar hun favoriete muziek te luisteren. Prachtig toch?

Prijshistorie voor OER Muziekspeler voor Ouderen met Dementie (OER Radio) - Simpele Bediening Met 1 Knop - Dementie...

Statistieken

Huidige prijs €159,0023 mei 2024
Hoogste prijs€159,003 mei 2023
Laagste prijs€157,957 november 2023
Sinds 3 mei 2023

Laatste prijswijzigingen

€159,0011 april 2024
€157,9525 maart 2024
€159,005 maart 2024
€157,9527 februari 2024
€159,0023 februari 2024

Extra informatie

Merk