Spotify is de meest bekende streaming-dienst van Nederland. Op ruim 40% van alle telefoons in Nederland is de Spotify-app geinstalleerd. Én de gebruikers van Spotify zijn voor het grootste deel erg te spreken over het gebruik van de app. Ook starten met Spotify, of op zoek naar handige tips om meer uit je account te halen? Lee dan snel verder!

Het lijkt inmiddels alsof Spotify er altijd is geweest, maar dat is zeker niet het geval. Spotify bestaat sinds 2008 en is daarmee een van de oudste aanbieders van muziekstreaming.

Spotify in cijfers

Spotify is met afstand de grootste als het gaat over streaming. Iedereen kent Spotify en het lijkt alsof bijna iedereen wel een account heeft. Een kleine opsomming.

  • 248 miljoen accounts
  • 113 miljoen betalende abonnees
  • Meer dan 13 miljard USD uitbetaald aan muzikanten
  • Beschikbaar in 79 landen
  • Meer dan 50 miljoen nummers
  • Meer dan 3 miljard playlists
Spotify

DE GESCHIEDENIS VAN SPOTIFY

Abonnementen

Spotify heeft meerdere abonnementsvormen, waaronder een gratis variant. We zetten ze voor je op een rijtje.

SPOTIFY FREE
SPOTIFY Premium
Spotify Student
Spotify Family
FreePremiumStudentFamily
ReclameJaNeeNeeNee
Offline luisterenNeeJaJaJa
MobielShuffleJaJaJa
High-res audioNeeJaJaJa
Aantal apparaten1116
Prijs€ 0,-€ 9,99€4,99€14,99
AanmeldenAanmeldenAanmeldenAanmelden

Spotify Kids

Spotify Kids is een losse app speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Dankzij curated playlists worden ze verwend met content van onder andere Nickelodeon, Disney, Discovery Kids en Universal Pictures.

Spotify Kids is op dit moment beschikbaar in Ierland, Denemarken, Zweden en Nieuw Zeeland. Spotify Kids is nog niet beschikbaar in Nederland en op dit moment is ook nog niet bekend wanneer dat wel zo zal zijn.