Beosound Stage is de soundbar die je wilt

Soundbars bestaan al een tijd, maar Bang & Olufsen heeft nu pas zijn eerste soundbar gelanceerd, de Beosound Stage.

Het belangrijkste idee achter de Beosound Stage is dat je alleen de soundbar nodig hebt. Een subwoofer of andere speaker is niet nodig, in tegenstelling tot de soundbars van andere merken. Om dit bereiken gebruikt Bang & Olufsen 11 speakers die elk worden aangedreven door een 50 watt sterke digitale versterker.

Vier woofers van 4 inch zorgen voor de laagweergave. Dit wordt aangevuld met 2 mid-range drivers en een tweeter. Tenslotte zitten aan de zijkant van de Stage nog een mid-range speaker en een tweeter om het geluid meer ruimtelijkheid te geven.

Dolby Atmos

De Beosound Stage profiteert van de laatste technische snufjes, waaronder Dolby Atmos. Dit zorgt voor nog meer metadata die wordt meegestuurd met het geluid, waardoor de Beosound de weergave verder kan optimaliseren. Dit zorgt voor het befaamde 3D-effect, waardoor een auto die op je scherm van links naar rechts rijdt ook echt hoorbaar die kant op scheurt.

ToneTouch

Een innovatie die wat ons betreft zeer welkom is zijn de luisterstanden op de B&O. Je kunt dit uiteraard uitzetten, maar bijvoorbeeld Night Listening kan je buren sparen terwijl je toch van James Bond kunt genieten.

Multiroom

Uiteraard is deze Bang & Olufsen ook weer perfect te integreren in je B&O multiroom systeem. Je koppelt ‘m uiteraard direct aan je tv, maar ook Google Chromecast, Apple AirPlay 2 en Bluetooth zijn beschikbaar.

De Bang & Olufsen Beosound Stage is vanaf deze herfst verkrijgbaar in meerdere afwerkingen. Aluminium en brons zijn beide bij alle B&O dealers te vinden voor een adviesprijs van €1.500, terwijl de luxe variant in “Smoked Oak” €2.250 kost en alleen verkrijgbaar is bij B&O winkels.