“Black Magic Is Back” draaitafeldagen

Bij Hanze Hifi in Zwolle worden op 26, 27 en 28 november weer draaitafeldagen gehouden. “De magie van dit “zwarte goud” is natuurlijk nooit weggeweest, maar omdat wij liever goochelen mét vinyl dan dat wij Googelen óp vinyl halen wij op die dagen een aantal bijzondere “truc’s” voor u van stal”, aldus Hanze Hifi.

Thorens

De Thorens TD-124 kun je beluisteren in verschillende stadia van revisie. Hoe stil is de klassieker? Waarin verschilt de Garrard 301/401 van de Thorens? Wat kan Hanze hifi betekenen voor jouw Thorens. Wanneer je in het bezit bent van een Thorens TD-124, 125, 126, 160, 165 of de Garrad of Acoustical draaitafels dan kun je deze gratis laten controleren en eventueel achterlaten voor reparatie, revisie of opwaardering. Zo kun je tijdens de Black Magic dagen luisteren naar een TD-160 met Jelco arm, Origin motorsturing en in een console die in eigen beheer wordt gefabriceerd. Ook is tijdens de vinylshow Juerg Schopper aanwezig. Hij is de drijvende kracht achter de productie van de door Hanze hifi geleverde nieuwe onderdelen voor de TD-124 en daarbij boeiende verteller over de geschiedenis van het merk Thorens.

Ortofon

Deze Europese elementenfabrikant is ook met een vertegenwoordiger op de show aanwezig. Met de Ortofon afregelcomputer kan zichtbaar worden gemaakt hoe het met de afregeling van jouw draaitafel is gesteld en eventueel kan daar het een en ander aan worden bijgesteld. Verder is er een aantal draaitafels “opgetuigd”met een Ortofon SPU element. Deze elementen behoren tot de eerste generatie MC elementen, maar kunnen zich nog altijd meten met nieuw ontwikkelde types.

EMT

Er zal ook met de EMT-930 draaitafel worden gedemonstreerd. “De Kunst van het Luisteren” is vaak de kunst van het weglaten. Daarom zal op deze machine met mono platen gedraaid worden. De EMT OFD-65 (schellak 78-toeren) en EMT TMD-25 (Vinyl Microgroove) zijn er eveneens. HAT De eigen ontwikkelingen van Het Audio Team zijn ook te beluisteren. Zo is er de HAT Reference Phono Preamp en de opvolger van de PH-2 MC voorversterker. De PH-3 die in tegenstelling tot zijn voorganger gewoon in een behuizing zit. Het wordt vaak als een bezwaar gezien dat voeding en versterking zich in één doos bevinden en tóch is het Audio Team erin geslaagd deze voorversterker “stiller” te maken. “Software” Henk Keizer van Happy Sad Records is weer aanwezig met een extra ruim assortiment nieuw vinyl.