Chord Mojo

De Chord Mojo is een kleine versterker met USB-DAC aan boord. Wat betreft geluidskwaliteit en gebruiksgemak is dit dé dac/amp van dit moment. Niet de goedkoopste, wel de moeite waard als je iets zoekt waar je jaren mee vooruit kunt. Bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en looks kloppen allemaal. Uit voorraad leverbaar, maar uiteraard ook demo-klaar in Amsterdam.Mojo What Hifi 2015 Award Chord Mojo EISA Award

Laatste update op 14 april 2024 02:48
Categorie:

Beschrijving

De Chord Mojo is een kleine versterker met USB-DAC aan boord. Wat betreft geluidskwaliteit en gebruiksgemak is dit dé dac/amp van dit moment. Niet de goedkoopste, wel de moeite waard als je iets zoekt waar je jaren mee vooruit kunt. Bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en looks kloppen allemaal.

De Chord Mojo gebruikt net als de Chord Hugo een door Chord zelf geschreven DAC-chip. Deze FPGA (Field Programmable Gateway Array) heeft een ongekend rekenkracht, wat tesamen met de uniek Chord-code zorgt voor een geluidskwaliteit die we nog niet eerder hoorden in deze prijsklasse.

De Mojo doet natuurlijk niet precies wat de Hugo doet, maar de verschillen zijn kleiner dan je op basis van de prijs zou verwachten.

De behuizing van de Chord Mojo is het eerste wat opvalt als je de Hugo kent. Een stuk kleiner, met minder aansluitingen en voorzien van slechts 3 knoppen. Aan/uit, harder en zachter. Het selecteren van een input gebeurt automatisch. Heb je 1 ingang in gebruik, dan kiest de Mojo die direct. Heb je meer bronnen ingeplugd, dan gaat de voorkeur altijd uit naar USB boven optisch en coax. In de praktijk een perfecte oplossing die ook nog eens handiger is dan de kleuren die Chord met de Hugo gebruikt. Duidelijk voortschrijdend inzicht van de Engelsen.

Handig is dat de Mojo is voorzien van twee uitgangen. Beide zijn 3,5mm groot. Je kunt hier dus een of twee hoofdtelefoons op aansluiten, zonder dat je dit merkt in volume of kwaliteit.

De Chord Mojo ziet er niet alleen goed uit, hij klinkt zo mogelijk nog beter. Chord heeft goed gekeken naar de FPGA en de werking in de Mojo is weer top. Welke ingang je ook gebruikt, de Mojo zet het digitale bronsignaal met gemak en rust om in een perfect analoog signaal dat klaar is voor je hoofdtelefoon.

De DAC is natuurlijk het hoogtepunt in de Chord Mojo, maar onderschat zeker de hoofdtelefoonversterker in de Mojo niet. Gevoelige in-ears worden perfect aangestuurd, zonder ruis bij lage volumes en zonder aan finesse in te boeten. Ga je met zwaardere hoofdtelefoons aan de slag? Ook dan overtuigt de Mojo. Hoofdtelefoons die wel wat power kunnen gebruiken worden tot flinke volumes aangestuurd zonder enige moeite. Grote klasse.

Al met al is de Mojo een echte alleskunner. Heb je een digitale bron dan is de Mojo altijd een goede toevoeging. We zien de Mojo bij onze klanten overal terugkomen. Als DAC in combinatie met een cd-speler, als upgrade bij een Fiio audiospeler of gekoppeld aan een iPhone. De Mojo is multifunctioneel!

Chord heeft inmiddels ook een Mojo Cable Pack gelanceerd. Hiermee sluit je de Mojo op elke gewenste bron aan. Natuurlijk met de beroemde Chord-kwaliteit.