Fiio E10k

Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Informeer naar de levertijd

De Fiio E10k is gemakkelijk in gebruik. Aansluiten doe je via USB, that's it. Daarna fungeert de E10k als externe DAC en dat klinkt een stuk beter dan de goedkope ingebouwde geluidskaarten van tegenwoordig.  

 

Gebruik

De Fiio E10k is kinderlijk eenvoudig. De behuizing is kleiner dan je verwacht, zeker als je bedenkt dat dit een desktop-versterker is. Dankzij de draaiknop is het regelen van het volume snel en makkelijk. Iets meer bass nodig? Geen probleem! De handige switch op de voorzijde zorgt er voor dat je meer bass krijgt, elke keer als je muziek daar om vraagt. Misschien niet heel puristisch, maar wel erg lekker. Voor we verder gaan: niet alleen het geluid van je hoofdtelefoon wordt beter met de Fiio E10k. Dankzij de 3,5mm line-out uitgang aan de achterzijde is het ook kinderlijk eenvoudig om de verbinding tussen je computer en je stereo te verbeteren. De E10k fungeert dan alleen als USB-DAC. Hiermee til je je stereoset naar nieuwe hoogtes. Meer ruimte, meer rust en dynamiek is het resultaat. Sluit je nu een computer of laptop direct aan? Dan moet je deze upgrade zeker eens proberen!  

 

Geluidskwaliteit

Sluit je hoofdtelefoon aan op de Fiio E10k het feest begint. Dankzij de USB-aansluiting krijg je een perfect digitaal signaal binnen. De ingebouwde DAC in de Fiio zorgt voor een perfecte omzetting van digitaal naar analoog. Vervolgens zorgt de hoofdtelefoonversterker van topkwaliteit er voor dat elke hoofdtelefoon begint te zingen. Neem geen genoegen met minder en haal uit je hoofdtelefoon wat er in zit! Of het nou gaat om de plaatsing van instrumenten of de weergave van kleine details, deze Fiio verbetert het geluid met forse stappen.  Ook oordoppen worden tot grote hoogten gestuwd. Hoe gevoelig je doppen ook zijn, ruis is afwezig. Wat je wel krijgt is een helder signaal dat moeiteloos een mooi stereobeeld neer zet.

 

Kwaliteit

De E10k heeft een compacte aluminium behuizing en kan tegen een stootje. Voor gebruik op je bureau worden er rubber voetjes meegeleverd. De grote draaiknop aan de voorzijde valt gelijk op en draait heerlijk soepel dankzij de alps-potmeter van hoge kwaliteit. Geen zorgen, de Fiio E10k staat garant voor jaren luisterplezier!

| Rolf 25-07-2018 12:10

Deze upgrade van de fiio E10 bouwt voort op het succes van de voorganger.
De E10K komt zeer solide over in een klein aluminium kastje. De volume knop voelt stevig. De E10K is tevens zo klein dat hdphns hem in een bubbel-enveloppe kan opsturen.

De E10K bevat een TE7022L chip van GEFC. Waarmee het via usb audio kan ontvangen. 16 en 24 bit resolutie en 8/16/32/44.1/48/96 KS/s worden ondersteund.
De installatie is plug-and-play zowel op windows als op android. Mensen die opzoek zijn naar een hoge kwaliteit dac+amp voor hun android mobiel kunnen dus ook van de E10K gebruik maken!
De chips voor dac en versterking komen beide van Texas Instruments. (PCM5102A en LMH6643)

Ik heb de E10K nu een week in huis en gebruik hem om mijn Sennheiser HD598 aan te sturen. Ter vergelijking heb ik ook de HD-50-I geprobeerd. Beide koptelefoons geven zeer helder geluid, en met de versterker op 3 / 8 is het volume voor mij hoog genoeg.

Wanneer ik het geluid uit de HD598 vergelijk met onboard van een sony vaio lijkt het alsof de laatst genoemde alles wat afvlakt. Ook in vergelijking met een Xonar DGX valt dit op. Voor mij is de E10K dus een hele verbetering.

Ik heb helaas niet het gehoor, of de apparatuur om deze dac+amp met een duurder alternatief te vergelijken zoals de odac+o2. Op internet worden ze echter wel vergelijken en daar doet de E10K zeker niet onder voor de odac.

| Bob88 25-07-2018 12:02

Eigen laptop en muziek mee. Had mijn zinnen gezet op de Fiio E17K maar naar het luisteren naar mijn muziek met de E10K aangesloten te hebben was ik verkocht. Deze dac/amp gebruikt in combinatie met mijn V-Moda M100. Deze Fiio E10K is een waardevolle aanvulling om de (geluid)kwaliteit van deze koptelefoon over de volle breedte van het geluidsspectrum te benutten. Wat een sound! Bass voelt lekker catchy maar niet op de voorgrond. Hoge tonen worden kraakhelder en de middentonen worden opgehelderd tot een compleet pakket. Voor 89,- is dit een koopje als je kijkt wat dit kleine maar oh zo solide gebouwde kastje toevoegt. Dikke aanrader dus..!

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen