Grote Fiio firmware update

De spelers van Fiio zijn al tijden een begrip. Ze klinken goed en zijn redelijk geprijsd. Fiio heeft net een nieuwe firmware update gelanceerd die tal van verbetering zou moeten brengen. We lichten de belangrijkste er voor je uit.

LDAC

Bluetooth codecs zijn er al in alle soorten en maten. Een van meest interessante codes van dit moment is LDAC. Oorspronkelijk ontwikkeld door Sony maar beschikbaar voor alle fabrikanten. Als je een apparaat met LDAC via Bluetooth aansluit kiest de speler automatisch deze codec.

DSD

De hoogste resolutie muziek luister je met DSD-bestanden. De nieuwe software van Fiio voegt gapless toe voor DSD files en ondersteunt CUE-files om bestanden te splitten.

Tidal

De Tidal app is al een tijdje een vaste waarde op de Fiio spelers die we hier op kantoor gebruiken. De meeste recent Tidal app ondersteunt nu officieel MQA en is daarmee nog beter.

Wifi Music Transfer

Het was al mogelijk om draadloos muziek naar je muziekspeler te kopieren, nu is het ook mogelijk APK-bestanden via Wifi Music Transfer van je computer of telefoon naar de Fiio spelers te kopieren. Met een APK-file kan je allerlei apps op je Fiio installeren. Wel zo handig als je niet de Google Play Store wilt gebruiken, maar toch gemakkelijk apps wilt toevoegen.

Daarnaast zijn er een aantal bugfixes gedaan, is het uiterlijk op sommige spelers iets aangepast en worden er nu meer apps ondersteund op de M6 en M9.