Hay End Audio presenteert Artephonos buizenversterker

We kunnen wederom kennis maken met een nieuwe buizenversterker van Nederlandse bodem. Ditmaal van de hand van Ir. Hay Kockelmans van Hay-End Audio te Venlo.

De zogeheten Artephonos is een full-triode buizenversterker met een vermogen van 45 Watts per kanaal. De gehele versterker is uitgevoerd met zogenaamde long-tailed pair versterkertrappen, daardoor kan de tegenkoppeling zeer laag blijven (5 dB), hetgeen de dynamiek en transparantie ten goede moet komen. Voor de instelling van de eindtrap is een unieke schakeling ontwikkeld die matched met de eindbuizen en tevens een gelijkstroom component door de uitgangstrafo uitsluit. De eindtrap staat in de fixed-bias mode. Het frequentiebereik is ook zonder tegenkoppeling al lager dan 20Hz en hoger dan 40kHz. Dit maakt het gebruik van fasecompensatienetwerken met condensatoren overbodig en dat is puur muzikale winst. Ook moet dit de versterker onvoorwaardelijk stabiel maken bij capacitieve belastingen als Electrostaten. De Artephonos uitvoeringen Omdat het oog ook zijn eisen stelt zijn de buizen zo geplaatst dat het fraaie schijnsel van de gloeidraden goed waarneembaar is. Alleen om deze reden zijn indicatielampjes weggelaten. De Artephonos heeft standaard twee paar luidsprekeraansluitingen om bi-wiring ook met forse kabels eenvoudig en betrouwbaar uit te kunnen voeren. De houten zijpanelen zijn leverbaar in diverse houtsoorten. Je kunt er eveneens voor kiezen om jouw eigen naam of andere tekst in het front te laten graveren. Artephonos Ensemble geïntegreerde stereoversterker Deze heeft vier lijningangen; een home theater direct input of extra lijningang naar keuze, een tape rec output of subwoofer uitgang naar keuze. De ingangen worden via hoogwaardige signaalrelais geschakeld. Verder is deze versterker standaard voorzien van zwaar metalen afstandbediening voor het volume en, omschakelbaar, ook voor de ingangskeuze. Prijs: 4795 euro.

Artephonos Ensemble Phono geïntegreerde stereoversterker met buizen phono MM ingang

Dit is een Ensemble waar een lijningang vervangen is door een Phono MM input. Triodes verzorgen de versterking volgens de RIAA curve. Prijs: 4995 euro. Artephonos Energa stereo eindversterker Feitelijk dezelfde versterker als de Ensemble, maar uitgevoerd als stereo eindversterker, dus enkel met een stel inputs. Prijs: 4695 euro. In dezelfde Artephonos reeks komt nog een lijnversterker op de markt met als optie een MM en/of MC phono input. Verder staan monoblokken op het programma. Kijk voor meer informatie op www.hayendaudio.nl > HEA shop