Aanbieding!

Hifiman Edition S

26.89

De Hifiman Edition S is een aparte hoofdtelefoon. Nog niet eerder zagen we een headphone die zowel open als gesloten is! Het werkt in de praktijk erg goed, wat eigenlijk nog een groter wonder is. Dikke aanrader dus!

Laatste update op 3 december 2023 15:56
Categorie:

Beschrijving

De Hifiman Edition S is een aparte hoofdtelefoon. Nog niet eerder zagen we een headphone die zowel open als gesloten is! Het werkt in de praktijk erg goed, wat eigenlijk nog een groter wonder is. Dikke aanrader dus!

Hifiman is een mooi merk dat in de loop der jaren een hele serie aan geweldige hoofdtelefoons heeft uitgebracht. De HE-500, de HE-6 en recenter de HE-1000. Gaandeweg werden de Hifiman hoofdtelefoons steeds beter en helaas ook steeds duurder. Bij de Edition S is die trend gelukkig gekeerd. Voor een vriendelijke prijs heb je met de Edition S toch een behoorlijk goede hoofdtelefoon die onder alle omstandigheden lekker presteert.

Open of gesloten

Meest in het oog springende feature bij de Hifiman Edition S zijn de twee afneembare caps aan weerszijden van de hoofdtelefoon. Deze zijn magnetisch en klik je eenvoudig op de hoofdtelefoon als je een gesloten klankkast wilt, maar zijn ook weer makelijk afneembaar als je een meer ruimtelijk geluid zoekt of simpelweg je omgeving wilt horen. Het klinkt als een slecht idee, maar in de praktijk werkt het zo goed dat deze Hifiman ons behoorlijk verbaasd heeft. De magnetische bevestiging van de twee schildjes aan de zijkant van de hoofdtelefoon is een geniale vondst. Geen moeilijk gedoe, je trekt ze zo los. Er kan niets stuk of afbreken. Mede hierdoor is het heerlijk luisteren naar de Edition S. Gesloten wordt het geluid iets minder goed gedempt dan met een “echte” gesloten hoofdtelefoon, maar je zult mensen om je heen zeker niet storen. Ook hinderlijke omgevingsgeluiden dringen iets meer door, maar het blijft allemaal keurig binnen de perken.

Sound

De klank van de Edition S is in gesloten toestand al niet verkeerd, maar open komt de Hifiman helemaal los. Je hoort dan duidelijk dat er meer ruimte in het geluid komt, met een mooie soundstage. Het geluid van de Hifiman Edition S is het best te omschrijven als neutraal met aardig wat warmte. Het luistert gemakkelijk en komt niet opdringerig over.