Fiio

Als er één merk het symbool is geworden voor de opmars van portable audio van is het Fiio wel. De geschiedenis van Fiio begint in 2007, maar de oprichters hadden toen al hun sporen verdiend bij andere producenten van audio-apparatuur.

De grote doorbraak van Fiio kwam met de E3, een compacte koptelefoonversterker ter grote van een aansteker. Dit simpele apparaatje had alleen een 3,5mm ingang en uitgang. Toch verbeterde dit de kwaliteit van bijvoorbeeld je iPod zodanig dat het niet lang duurde voor de fabriek van Fiio op volle toeren draaide.

Sinds dat succes heeft Fiio nog talloze nieuwe producten op de markt gebracht. Van versterkers ging het al snel richting dacs, muziekspelers en nog veel meer. Inmiddels heeft Fiio een volwassen aanbod en werken ze met zo’n 300 man aan nieuwe producten.

Fiio mp3-spelers

Of muziekspelers, want de daps van Fiio spelen ieder gewenst formaat en zijn hi-res gecertificeerd. Dan is het afspelen van mp3’s bijna zonde, zeker op de duurdere modellen. Toch maken ze ook van de meest slechte opnames toch een zeer goed klinkend geheel, iets wat je niet van alle merken kunt zeggen.

De serie van Fiio begint met compacte muziekspelers die lekker makkelijk in het gebruik zijn. Je kunt direct aan de slag, maar gaandeweg zul je merken dat er toch behoorlijk veel mogelijk is. De high-end audiospelers draaien op het Android besturingssysteem, al is dit behoorlijk aangepakt. Je kunt hierdoor gemakkelijk apps installeren. Denk aan Spotify, Tidal of Qobuz maar ook Tune-In.

Je kunt deze audiospelers gemakkelijk integreren in je stereo thuis als bron of als Upnp streamer. Onderweg gebruik je de hoofdtelefoon via Bluetooth of een van de vele uitgangen. Ga je voor het beste resultaat dan zijn er gebalanceerde uitgangen in 2,5mm of 4,4mm die een nieuw niveau in geluidskwaliteit bieden.

IEMs

De in-ear monitors (IEM) van Fiio zijn er in alle soorten en maten. Van goedkoop tot duur, van neutraal tot zeer dynamisch. Voor ieder wat wils dus. Alle IEMs hebben een afneembare kabel, waardoor je deze gemakkelijk kunt vervangen of upgraden. Ideaal, zeker als je bedankt dat de meest oordopjes vroegtijdig sneuvelen door draadbreuk.

Fiio maakt in-ear hoofdtelefoons in drie verschillende smaken. Met balanced armature drivers voor een helder, neutraal geluid dat zwaar verslavend is. Met dynamische drivers, de traditionele kleine speakers die je in veel oordopjes vind. Deze zorgen voor veel dynamiek, leven en een lekkere bass. Tenslotte zijn er hybrides, waar de beide types worden gecombineerd voor de perfecte mix van precisie en drive. Waar ga jij voor?

Fiio versterkers

Een versterker van Fiio zorgt er voor dat je het maximale uit je hoofdtelefoon of oordopjes perst. De koptelefoonversterkers van Fiio zijn allemaal voorzien van een ingebouwde DAC. Je kunt dus zonder problemen je telefoon of laptop aansluiten, vaak zelfs draadloos dankzij Bluetooth.

Zo heb je niet alleen de betere geluidskwaliteit, het is ook extra gemakkelijk. Win-win!

Toont alle 13 resultaten