Sonos Five

18.99

Kenmerken:2-aderig netsnoer met haakse stekkersEuro-stekker haaks naar C7 haaksGegoten stekkers met geïntegreerde trekontlastingSpecificaties:Connectors: angled Euro male Type C CEE 7 16 angled device socket C7Length: 2 5 mWires: 2 x 0 75 mm2Rating: 10 A

Laatste update op 11 december 2023 06:57
Categorie:

Beschrijving

Sonos Five: Sonos machtigste en krachtigste luidspreker 

Sonos audio apparaten staan bekend om het afspelen van draadloze muziek in meerdere kamers, smart voice assistants en een ondersteuning van alle belangrijke streamingdiensten. Het ondersteunt op audio gebied namelijk van alles: van Spotify, Pandora en Tidal tot Last.fm, Rhapsody en SiriusXM.

Je kunt daarnaast de beste muziek, audioboek en podcast apps op Sonos vinden, maar dat is nog niet alles. Want Sonos heeft onlangs tevens Sonos Radio gelanceerd, een gratis streaming radio dienst die 60.000 wereldwijde stations naar jouw Sonos speakers brengt.

De draadloze home audiospecialist Sonos lanceert in juni zijn eerste nieuwe generatie luidsprekers met een nieuwe Dolby Atmos spraakgestuurde soundbar genaamd Arc. Maar naast deze unieke Sonos Arc soundbar lanceert Sonos eveneens vernieuwde versies van zijn draadloze Sub en Play: 5 luidsprekers, die nu simpelweg bekend zal staan als Sonos Five.

Deze Sonos Five heeft op het gebied van geluid tal van overeenkomsten met zijn Play: 5 voorloper, maar wordt geleverd met wat nieuwe snufjes die gebruikt kunnen worden om nog meer geavanceerde functies te ondersteunen.

Volgens Sonos zelf is de Five een HiFi luidspreker die een superieur studio kwaliteit sound aanbiedt.

Ervaar er een levendig en helder kamervullend geluid mee bij al jouw muziekstreaming, vinyl weergave en meer. Dit alles met het genot van de nieuw te leveren S2 app en Apple AirPlay 2.

Alhoewel de Sonos Five nu wel zijn merknaam deelt met de Sonos One, het allereerste Sonos model met ingebouwde stemassistant mogelijkheden, bevat de Sonos Five helaas geen ingebouwde microfoon voor het gebruik met Amazon Alexa of de Google Assistant.

Sonos gaf echter aan dat de Sonos Five volledig gericht is op zijn geluidsprestaties en het er daarom niet aan toegevoegd hebben. Het beschikt gelukkig wel over capacitieve aanraakbedieningen en kan verticaal of horizontaal worden geplaatst.

De Sonos Five is een veel grotere en meer capabelere luidspreker dan de One. Het is zelfs de grootste luidspreker in de Sonos catalogus. Sonos zegt dat de Sonos Five een identieke luisterervaring biedt als die van de Play: 5.

Het beschikt zodoende nog steeds over dezelfde zes speciaal ontworpen speakers, waaronder drie aangepaste woofers in een afgesloten behuizing, die voor een zware bas zorgen zonder nagalm of echo. Verder bevat het drie uniek geplaatste tweeters voor nauwkeurige hoge frequenties. De Sonos Five maakt verder gebruik van phased array technologie om met dit alles een zo goed mogelijke stereogeluidsweergave mogelijk te maken.

Het ontwerp van de Sonos Five

Ook extern is het elegante ontwerp (afgezien van de afwerking) ongewijzigd gebleven, want deze Sonos Five wordt nu geleverd in een volledig zwarte of witte uitvoering. Maar wat is er dan wel anders dan bij de Play: 5? Welnu, de Sonos Five biedt meer werkgeheugen, een grotere verwerkingskracht, plus een compleet nieuwe draadloze radio-ontvanger.

Net zoals bij alle andere Sonos luidsprekers het geval is, krijg je dezelfde optie om twee Five speakers aan elkaar te koppelen voor een volwaardig stereopaar, heb je een meerkameraudio mogelijkheid, en kan je het met tv speakers (zoals de Arc) combineren voor een prachtige surround sound.

Verder kan je de speaker plaatsen waar jij dat maar wilt wanneer je hem aansluit op jouw WiFi netwerk, plus kan je natuurlijk eveneens gebruik maken van alle populaire streamingopties en S2 app functies. De luidspreker is evenzo voorzien van een Ethernet connectiviteit, en een line-in voor analoge apparaten, zoals een platenspeler.

De Sonos Five blijft de machtigste en krachtigste speaker in het Sonos assortiment die voor een heerlijk vol geluid zorgt. Het is met zijn unieke S2 app ondersteuning bovendien een ultieme draadloze luidspreker voor in ons moderne digitale tijdperk.

Dus wanneer jij deze uitstekende Sonos app ervaring combineert met zijn eenvoudige installatie, dan heb je met de Sonos 5 een wel heel sterke basis voor een multiroom muzieksysteem.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sonos Five” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *