Update nu naar Roon 1.6

De muziekservice Roon heeft versie 1.6 gelanceerd met daarin tal van verbeteringen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Qobuz

Yes! Tidal was sinds de start van Roon onderdeel van de software, maar nu is ook Qobuz beschikbaar. Ideaal voor de luisteraar die geen fan is van Tidal. Qobuz is een Europees alternatief en daarmee misschien de meer sympathieke partij om te steunen met je portemonnee.

Qobuz is volledig geïntegreerd in Roon. Je kunt hiermee van de hi-res audiokwaliteit van Qobuz genieten in de vernieuwde Roon interface. Combineer dat met de uitstekende metadata waar Roon om bekend staat en je hebt een perfecte luisterervaring.

Roon Radio

De aanbevelingen die Roon doet zijn nu nog beter. Roon gebruikt daarvoor de muziek in je bibliotheek en vult die aan met muziek van Tidal of Qobuz die past bij de nummers en artiesten die je eerder hebt geluisterd.

Op deze manier creëer je met Roon een ultieme streaming oplossing om muziek te ontdekken of om fijne muziek op de achtergrond te luisteren.

Interface

De Roon interface is met versie 1.6 verder verbeterd. Een aantal schermen zijn verder strak getrokken. Het resultaat is wat ons betreft meer dan geslaagd. In Now Playing zie je bijvoorbeeld een hoge kwaliteit foto van de artiest, realtime songteksten en de biografie.

Search is verbeterd en het is nu nog makkelijk zoeken in je bibliotheek, Tidal/Qobuz, of allebei.

Daarnaast zijn de DSP-opties gemakkelijker in het gebruik geworden, al is dit geen feature die we zelf vaak gebruiken. Voor de puristische luisteraar toch een beetje vloeken in de kerk :).

Conclusie

Al met al een fijne update die vooral gedreven is door de Roon community en hun aanbevelingen. We waren al fan en zijn dat nu helemaal! Zelf aan de slag? Dat kan hier!