V-Moda ZN

11.99

De V-Moda ZN klinkt heerlijk. Neutraal met wat extra bass, precies zoals de V-Moda dat altijd doet. Niet overdreven, gewoon lekker.

Categorie:

Beschrijving

De V-Moda ZN klinkt heerlijk. Neutraal met wat extra bass, precies zoals de V-Moda dat altijd doet. Niet overdreven, gewoon lekker.

Toen we de V-Moda ZN uitpakten waren de verwachtingen niet heel hoog gespannen. We waren eigenlijk wat bang voor een bass-monster, zoals andere merken dat in het verleden ook gedaan hebben. Gelukkig is de ZN behoorlijk uitgebalanceerd en is het weer een echte V-Moda geworden.

 

Sound

De V-Moda sound is eigenlijk vrij simpel: dit is wat audiofielen luisteren als ze een dagje vrij hebben. Of onderweg zijn. Of gewoon willen genieten. De V-Moda ZN is eigenlijk niet anders. Het hoog en middengebied zijn beide wat je mag verwachten van een paar oordoppen in deze prijsklasse. Helder, maar niet scherp. Uitgewogen, maar niet saai. De bass is wat omhoog gedraaid. Het is niet helemaal “au naturel”, maar het is wel erg lekker.

Dankzij de ruime selectie aan tips die wordt meegeleverd is het eenvoudig de juiste fit te vinden. Daar komt nog bij dat de V-Moda ZN 3-button niet heel diep in het oor hoeft om een goede seal te verkrijgen. In-ear gebruikers weten dit al langer: niets is belangrijk dan een goede seal als het aankomt op geluidskwaliteit. Zonder seal geen bass.

Heb je eenmaal een goede seal, dan wil je blijven luisteren. Voor de ZN gebruikt V-moda 8mm drivers, vrij klein voor de hoeveelheid bass die deze in-ears weten te produceren. Het zorgt echter wel voor een heerlijk luchtig en ruimtelijk hoog, iets wat wij zeker kunnen waarderen! Niets is zo erg als een opgesloten sound. Ga je voor veel bass, dan ligt een grotere driver voor de hand. Het zijn dit soort details die verraden hoe V-Moda te werk is gegaan. Eerst een paar high-end oordoppen ontwikkelen, om daar vervolgens wat extra bass aan toe te voegen. En zo hoort het!

 

iPhone headset

Niet alleen muziek weergeven doet de V-Moda ZN als de beste. Ook bellen gaat geweldig. De afsluiting van de oordoppen zorgt voor een prima demping van omgevingsgeluiden, terwijl de microfoon precies op de juiste hoogte hangt om alles goed te registreren. Heb je geen iPhone? Dan is de V-Moda ZN 1-button beter geschikt. Hiermee heb je dezelfde topklasse oordoppen, maar dan met de 1-knops afstandsbediening voor Android.

 

Zinc metal en DiamondBack

De behuizing die V-Moda gebruikt is gemaakt van een zelf ontwikkelde legering die V-Moda Zinc Metal noemt. Wat er precies in zit blijft geheim, maar het voelt buitengewoon solide aan. De oordopjes zijn daarnaast zo klein dat er nooit grote krachten op komen te staan.

Dan de kabel. V-Moda noemt het zelf een DiamonBack TangleFree cable. Alles kan natuurlijk in de knoop, maar de kabel voelt wel erg stevig en duurzaam aan. De kabel is verstevigd met kevlar en tot 20x sterker dan bij de concurrentie. Dat belooft wat voor de toekomst!