Grado SR325e

On-ear

Laatste update op 13 april 2024 06:17
Categorieën: ,

Beschrijving

De Grado SR325e is de verbeterde opvolger van de SR325i en tevens de uitblinker van de Prestige Series van Grado. De SR325e produceert een puur geluid, met volle vocalen en een gedetailleerde dynamiek. In tegenstelling tot alle andere modellen binnen de Prestige Series, is de Grado SR325e uitgerust met een aluminium behuizing wat ervoor zorgt dat het geluid nog zuiverder en gebalanceerder klinkt.

Anders dan veel Grado’s geeft deze SR325e het gevoel van een stevig gebouwde headphone, met 360 graden draaiende en flexbibele earcups. In plaats van je oren af te sluiten, ‘hangen’ de earcups nog steeds luchtig over je oren en geven deze headphones een lichtgewicht gevoel.
De SR325e geeft een waanzinnig geluid wanneer aangesloten op een goede geluidsinstallatie, maar doet zeker niet onder voor andere headphones als je muziek luistert op een portable device. Een gebalanceerd en gedetailleerd geluid zorgt ervoor dat je zo lang kunt luisteren als je wilt, aar elk muziekgenre dat er is.

Net zoals bij alle andere Grado’s, is het niet aan te raden deze headphone in het openbaar te gebruiken aangezien er erg veel geluid lekt. Een fijne headphone om thuis in alle rust te genieten van de beste sounds is de SR352e absoluut wel. 

Over de Grado SR325is schreven we eerder

De Grado SR325is is een topkwaliteit hoofdtelefoon voor de veeleisende muziekliefhebber. Hoofdtelefoons van Grado geven je het gevoel live bij een optreden aanwezig te zijn, en de SR325is is daar geen uitzondering op. De stijlvolle chrome afwerking is weer helemaal terug en geeft de hoofdtelefoon een high-tech uitstraling.

Prestige Series

De Grado SR325is is het topmodel uit de Prestige Series. Ze klinken erg levendig en hebben mooie heldere hoge tonen en stevige middentonen, met als basis een strakke en overtuigende weergave van de laagste tonen. Vooral de bass klinkt een stuk beter en heeft meer drive dan de eerder SR325. De hoge tonen zijn erg gedetailleerd en stellen je in staat zelfs de kleinste details waar te nemen. Deze Grado SR325is heeft een fijnzinnige en dynamische manier van muziek weergeven, al kan het geluid wat te helder worden als je volledig gaat voor lage kwaliteit MP3’s of slechte bronnen. Een iPod, iPad of andere MP3-speler kan de SR325is zonder problemen aansturen, maar uiteraard is het resultaat met een goede hoofdtelefoonversterker duidelijk hoorbaar. Hiermee haal je echt het maximale uit de hoofdtelefoon en eigenlijk verdienen ze dat ook gewoon.

Live

Als je houdt van de Grado-sound, dan is deze SR325is de perfecte hoofdtelefoon voor je. Het lijkt alsof je bij een concert bent, maar niet in de zaal maar tussen de band op het podium, zo betrokken wordt je bij de muziek. Het ritme van de Grado SR325is is ongekend en de dynamiek moet je gehoord hebben. Deze SR325is is het derde model uit de serie en overtreft zijn voorgangers de SR325 en SR325i zonder veel moeite. De buitenkant is nu van glimmend aluminium en dat geeft de hoofdtelefoon een bijzonder en gelikt uiterlijk. Achter die glanzende cups gaan drivers schuil die tot 0,05 dB met elkaar gematched zijn. Het geluidsbeeld wat hierdoor onstaat is perfect in balans.

Looks

Uiteraard zijn de drivers zijn alleen op elkaar afgestemd, maar kunnen ze ook alle frequenties aan. Dit is mede te danken aan de hoge kwaliteit koper waarmee ze gemaakt zijn. Dit is ultra-zuiver en vrij van zuurstof en andere vervuilingen, om jou de best mogelijke prestaties te brengen. Ook de 2 meter lange kabel van de SR325is is van dit materiaal gemaakt. Voor de SR325is heeft Grado ook de behuizing verbeterd zodat deze nog steviger is geworden en dus nog beter klinkt.  De comfortabele hoofdband is gemaakt van zacht leer en is prima afgewerkt. Voordeel van de SR325is en andere Grado hoofdtelefoons is dat je ze dankzij de metalen sliders waarmee de hoofdband aan de oorcups is vastgemaakt goed plat kunt neerleggen. Ideaal om ze goed op te bergen of mee op reis te nemen. En wil je ze helemaal goed opbergen dan is erg altijd de Grado Headphone Case

 

In de verpakking

Grado SR325is hoofdtelefoon