Smartphone controleert je Sonos muzieksysteem

Sonos lanceert de Sonos Controller for Android. Dit is een gratis App die van de meeste Android smartphones een draadloze muziekcontroller maakt voor het Sonos Multi-Room Music System. De Sonos Controller for Android beleeft zijn debuut volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona.

Sonos lanceert de Sonos Controller for Android. Dit is een gratis App die van de meeste Android smartphones een draadloze muziekcontroller maakt voor het Sonos Multi-Room Music System. De Sonos Controller for Android beleeft zijn debuut volgende week op het Mobile World Congress in Barcelona.

Met de prijswinnende Sonos S5 in de kamer en een Android telefoon in de hand, genieten muziekliefhebbers van draadloze muziekervaring in huis. Zij krijgen toegang tot muziek van over de hele wereld – zowel van internet als uit hun eigen muziekbibliotheek – en kunnen dit overal in huis, draadloos afspelen.

De Sonos Controller for Android is bovendien uitgerust met de laatste Sonos innovatie – Music Voice Search. Hiermee vindt een gebruiker een artiest, cd of muzieknummer door de naam of titel in te spreken in zijn smartphone.

Om in één kamer of in iedere kamer in huis van muziek te kunnen genieten, is alleen een Sonos ZonePlayer nodig en een Sonos Controller, zoals de gratis Sonos Controller for Android. De meest populaire Sonos ZonePlayer is de Sonos S5, een alles-in-één draadloos muzieksysteem dat de gebruiker overal kan neerzetten. Hiermee kan hij elk gewenst nummer afspelen, op ieder moment en in elke kamer. Speel een nummer draadloos en synchroon af in alle kamers van het huis. Of beluister verschillende nummers in verschillende kamers.

Om het Sonos systeem te bedienen hoeft de gebruiker alleen maar zijn smartphone tevoorschijn te halen. Met de Sonos Controller for Android kan hij nummers en radiozenders kiezen door de naam in te typen of te spreken. De gebruiker kiest de muziek en bepaalt het volume in zoveel kamers als hij wil. En omdat hij de muziek bedient via een Android smartphone en dit niet de bron is, onderbreekt een sms’je of inkomend gesprek de muziek niet.

Sonos heeft verbinding met internet, waardoor de gebruiker direct toegang heeft tot een wereld aan muziek, zonder de computer aan te hoeven zetten. Zoek en luister naar meer dan 100.000 internetradiostations, -programma’s en podcasts – uit de hele wereld. Speel muziek en afspeellijsten af en luister naar de populairste muziekdiensten zoals Spotify, Deezer en Wolfgang’s Vault. En natuurlijk kan Sonos de complete digitale muziekbibliotheek afspelen (zoals iTunes), opgeslagen op een computer of NAS (Network Attached Storage).

De Sonos Controller for Android is ontwikkeld voor alle smartphones met Android 2.1 of nieuwer en met een schermgrootte van 320×480, 480×800 of 480×854. Sonos Controller for Android is een aanvulling op de bestaande serie Sonos Controllers. In deze serie zitten controllers voor de iPhone en iPad, de Sonos Controller 200 met touchscreen en gratis software voor op de Mac of pc die bij iedere ZonePlayer wordt meegeleverd. Alle controllers werken bovendien samen.

Meer informatie over Sonos of geautoriseerde Sonos-dealers is te vinden op www.sonos.com