Spotify op 40% telefoons in Nederland

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het bedrijf deed onderzoek naar de op smartphones geinstalleerde apps in Nederland.

Spotify dus als grote winnaar uit de bus. Andere streaming-diensten zoals Apple Music, Deezer en Napster laten zelfs een kleine daling zien.

Spotify vs Apple Music

De afstand tussen Spotify en Apple Music is afgelopen half jaar groter geworden. Het aantal toestelen met de app van Spotify is in de eerste drie kwartalen van 2019 met 7 procent gestegen, terwijl de installed base van Apple Music met 1 procent is gedaald. Apple Music heeft daarmee momenteel een installed base van 4 procent op de Nederlandse markt.

Zelfs het aantal iPhone-gebruikers met de Apple Music-app op hun toestel nam af. Was dat eind 2018 nog 13 procent, nu heeft nog maar 10 procent van Apple gebruikers Apple Music op het toestel staan. Dat terwijl het aandeel Spotify op de iPhone steeg naar 51%.

Brede groei

Opmerkelijk is ook dat Spotify onder alle leeftijdscategorieën populairder is geworden. Ook ouderen ontdekken steeds vaker streaming via de Spotify Web Player.

Tenslotte weet Telecompaper nog te melden dat streamingdiensten over het algemeen iets populairder zijn onder mannen dan vrouwen. Zo heeft bij Spotify 43 procent van de mannen en 37 procent van de vrouwen de app geïnstalleerd.